Hoe Maak Je Eenvoudige Winterambachten?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Eenvoudige Winterambachten?
Hoe Maak Je Eenvoudige Winterambachten?

Video: Hoe Maak Je Eenvoudige Winterambachten?

Video: Hoe Maak Je Eenvoudige Winterambachten?
Video: 26 FANTASTISCHE KNUTSEL-HACKS 2024, April
Anonim

Aan de vooravond van het nieuwe jaar en Kerstmis hangt de geest van de vakantie in de lucht. Mensen versieren huizen en straten, maken cadeaus voor geliefden, versieren kerstbomen. Winkels bieden een verscheidenheid aan nieuwjaarsdecoraties, souvenirs, slingers. Maar het is veel prettiger om aan een kerstboom te hangen of familieleden handgemaakt handwerk te geven, vooral als een kind gaat maken.

Hoe maak je eenvoudige winterambachten?
Hoe maak je eenvoudige winterambachten?

Het is nodig

  • - gekleurd papier, folie, karton;
  • - schaar, lijm;
  • - glitters, klatergoud;
  • - pailletten, kralen, strass-steentjes;
  • - draden, stof;
  • - klei, kunststof.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste ambachten met winterthema zijn gemaakt van gekleurd papier. Maak samen met je kind vrolijke lantaarns en slingers voor in de kerstboom. Knip ingewikkelde sneeuwvlokken uit folie en versier de ramen ermee. Hang papieren sterren aan het plafond en zie hoe je huis transformeert.

Stap 2

Welk nieuwjaar is compleet zonder kerstboom? Maak een nieuwjaarssymbool van klatergoud door het op een kartonnen kegel te plakken. Maak een draadbasis, lijm deze vast met rijstpapier en plaats er een kaars in - een originele kandelaar wordt heel snel en goedkoop gemaakt. Koop snoepjes in groene wikkels en plak ze op een kartonnen kegel om een zoete kerstboom te maken.

Stap 3

U kunt eenvoudige ambachten met winterthema maken van stollend plastic of klei. Blind kerstboomspeelgoed, kandelaars, souvenirs met je kind. Bak de ambachten in de oven, versier met glitters en kralen.

Stap 4

Kerst fotolijsten maken. Koop hiervoor gewone houten lijsten, lijm ze met papier, doek, klatergoud. Versier met strass-steentjes, pailletten en pailletten. En vergeet niet uw wintervakantiefoto's toe te voegen.

Stap 5

Eenvoudige ambachten met winterthema kunnen worden gemaakt van papier-maché. Dit zijn verschillende kerstboomversieringen en carnavalsmaskers - alles wat genoeg fantasie heeft. Maak eerst een basis van plasticine of gips en lijm deze vervolgens vast met verschillende lagen papier gedrenkt in pasta. Droog het vaartuig goed af, schilder en versier naar wens.

Stap 6

Als je weet hoe je moet breien, brei of haak dan ambachten met het winterthema. Haak opengewerkte sneeuwvlokken, stijfsel en bind er touwtjes aan. Plaats gebreide sneeuwmannen onder de boom. Naai kerstlaarzen, versier ze en hang ze boven de open haard. Sinterklaas zal er zeker cadeautjes in stoppen.

Stap 7

Vergeet niet om nieuwjaarskaarten te maken. Plak een applicatie of collage op het karton, decoreer met linten, glitters, foamballen. Schrijf een felicitatie in de ansichtkaart of plak deze in borduursels. Wat het ambacht met het winterthema ook is, het belangrijkste is dat het met een ziel wordt gedaan.

Aanbevolen: