Een Cadeau Kiezen Voor Je Baas

Een Cadeau Kiezen Voor Je Baas
Een Cadeau Kiezen Voor Je Baas

Video: Een Cadeau Kiezen Voor Je Baas

Video: Een Cadeau Kiezen Voor Je Baas
Video: welke cadeautje kies jij 2024, April
Anonim

Het kiezen van een cadeau voor je baas is niet eenvoudig. Het mag niet te duur zijn, de banale pennen en dagboeken van de chef zullen ook niet bevallen. Om een echt interessant cadeau te geven, moet u van tevoren de smaak van de baas ontdekken, interesse tonen in zijn hobby's en zich bewust zijn van mogelijke antipathieën.

Een cadeau kiezen voor je baas
Een cadeau kiezen voor je baas

De hoofdregel van een cadeau voor een chef-kok is een niet te hoge prijs. Een te duur cadeau kan worden gezien als omkoping. Dure horloges, collectiewijnen, sieraden worden door partners of goede vrienden aan de chef gepresenteerd. Jouw taak is om je baas te plezieren met een origineel en gedenkwaardig cadeau.

Wees voorzichtig met grappige cadeautjes. Ze zijn meestal vrij alledaags, en iedereen heeft een ander gevoel voor humor. Geschenken uit een grappenwinkel mogen alleen worden aangeboden aan leidinggevenden die echt van ongebruikelijke dingen houden. Artikelen met religieuze symbolen, wapens, parfums en cosmetica worden als ongepaste geschenken beschouwd.

Doneer geen kantoorbenodigdheden, vooral niet die versierd met bedrijfssymbolen. Elke leidinggevende heeft een verzameling agenda's, kalenders en pennen in zijn bureaulades. Een uitzondering kan een origineel schrijfinstrument of tafelklok zijn. Zoiets moet op zeer hoog niveau worden uitgevoerd en wordt meestal namens het hele team gepresenteerd.

Een ideaal cadeau voor een vrouwelijke leidinggevende is een stijlvol bloemstuk. Presenteer in plaats van een traditioneel boeket een bloempot of mand met bloemen vastgezet in een bloemenspons met een speciale impregnering. Zo'n boeket gaat lang mee en vereist geen speciale vaas. Kies een compositie die past in het interieur van het kantoor van de baas. Nog beter is het als je van tevoren weet wat haar voorkeuren in soorten en tinten bloemen zijn.

In plaats van snijbloemen kun je een mooie potplant geven: een orchidee, kerstster of bloeiende begonia.

Een verscheidenheid aan lekkernijen kan als een goed cadeau worden beschouwd. Dergelijke geschenken worden meestal gegeven in Japan, in de overtuiging dat goed eten, in tegenstelling tot nutteloze souvenirs, nooit overbodig zal zijn. U kunt een mand met exotisch fruit, een selectie dure kazen of vleeswaren kopen. Goede alcohol is een geweldige optie voor zowel mannen als vrouwen. Natuurlijk past hij niet bij de baas die een overtuigd geheelonthouder is. Maar als de chef-kok alcoholische dranken niet erg vindt, koop hem dan gerust hoogwaardige cognac of whisky voor hem. Een meer exotisch drankje zal de manager ook aangenaam verrassen: grappa, armagnac, tequila of sherrybrandewijn. Het is beter voor dames om wijn of sterke drank te geven.

Kies alcohol als cadeau niet in een gewone supermarkt, maar in een wijnboetiek.

Als je de hobby van de baas kent, kun je een geschenk met het juiste thema presenteren. Als u het probleem echter helemaal niet begrijpt, is het beter om iets neutraals te presenteren. Een automobilist moet bijvoorbeeld een originele handgemaakte sleutelhanger krijgen, een bibliofiel - een mooie boekomslag, een sigarenverzamelaar - een ongewone asbak. Geschenken uit andere landen of steden zijn erg goed. Dit kunnen producten zijn van lokale ambachtslieden, die niet te duur zijn, maar ze zien er origineel uit.

Een goed cadeau kan een cadeaubon zijn voor een goede cosmeticawinkel, computeraccessoires, boeken. Het bedrag mag niet te groot zijn. Verpak het certificaat in een mooie envelop. Het enige nadeel van zo'n geschenk is het duidelijk aangegeven bedrag dat je eraan hebt uitgegeven.

Aanbevolen: