Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Bij De Kerstboom

Inhoudsopgave:

Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Bij De Kerstboom
Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Bij De Kerstboom

Video: Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Bij De Kerstboom

Video: Zo Vier Je Het Nieuwe Jaar Bij De Kerstboom
Video: Nieuwe straf op middelbare school: alleen in de pauze naar de wc 2024, April
Anonim

Elke familie heeft zijn eigen tradities om zich voor te bereiden op het nieuwe jaar. Een kerstboom is een onveranderlijk kenmerk van deze feestdag. Levend of kunstmatig - het creëert een bijzondere sfeer. Het nieuwe jaar vieren bij de kerstboom is een traditionele manier van vieren.

Zo vier je het nieuwe jaar bij de kerstboom
Zo vier je het nieuwe jaar bij de kerstboom

instructies:

Stap 1

Maak allereerst de boom klaar voor de vakantie. Als je de voorkeur geeft aan een levende boom, haal die dan eerst in huis. Hierdoor kan de spar ontdooien en de naalden rechttrekken. Daarnaast zullen de naalden minder breken tijdens het decoreren. Plaats ook de stam van de boom in het water. Zo voorkom je dat de boom voortijdig uitdroogt. U kunt ook een levende kerstboom in een pot krijgen. Zo'n boom groeit geleidelijk, en dan kun je hem in de grond planten. Verzamel de kunstmatige boom, maak de takken recht.

Stap 2

Houd rekening met de locatie van de boom in de kamer om de brandveiligheid te waarborgen. Controleer de gezondheid van elektrische verlichting en andere versieringen. Ook moet de boom goed beveiligd zijn.

Stap 3

Betrek kinderen bij het versieren van de kerstboom. Dit zal hen helpen voelen dat de vakantie eraan komt en een verbindend moment in uw gezin zal worden. Laat de kinderen hun eigen speelgoed maken. Bovendien kan het je familietraditie worden, een soort ritueel.

Stap 4

Zorg ervoor dat u wedstrijden bij de kerstboom opneemt in het vakantieprogramma. Geef de kinderen bijvoorbeeld een opdracht om cadeautjes in de boom te zoeken. De aantrekkingskracht van volwassenen op zo'n wedstrijd zal de viering nieuw leven inblazen. Als er genoeg ruimte in de kamer is, organiseer dan een rondedans rond de boom.

Stap 5

Nodig gasten uit om hun wensen op kleurrijke stukjes papier te schrijven. Rol ze op tot strikken en hang ze aan de boom. Laat elke gast willekeurig een boog kiezen en de wens hardop voorlezen. Zo zal geen van de gasten onbeheerd worden achtergelaten.

Stap 6

Organiseer een verrassingsmoment met de verlichting van de boomlichten. Breng een van de gasten binnen als assistent. Bij het commando "Een, twee, drie, kerstboom - branden!", Zet de slingers op de kerstboom aan. Zo voelen volwassenen zich weer kinderen en krijgt het nieuwjaarsfeest bij de kerstboom een bijzondere sfeer.

Aanbevolen: