Hoe Maak Je Een Decoratieve Open Haard Met Je Eigen Handen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Decoratieve Open Haard Met Je Eigen Handen
Hoe Maak Je Een Decoratieve Open Haard Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Decoratieve Open Haard Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Decoratieve Open Haard Met Je Eigen Handen
Video: Openhaard met muziek 2024, Mei
Anonim

Nieuwjaarsdecor is voor veel vrouwen een manier om hun huis nog comfortabeler te maken en een feestelijke sfeer te creëren. En wat, zo niet een open haard, zorgt voor deze sfeer op koude avonden. Een sfeerhaard voegt natuurlijk geen warmte toe aan uw huis, maar zal u wel opvrolijken en u meer dan een jaar plezier doen. En het allerbelangrijkste: het gebeurt tegen minimale kosten.

Hoe maak je een decoratieve open haard met je eigen handen
Hoe maak je een decoratieve open haard met je eigen handen

Het is nodig

  • - gewone kartonnen dozen
  • - lijmen
  • - piepschuim
  • - briefpapier mes
  • - witte acrylverf
  • - kranten

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u een frame voor de open haard maken. Hiervoor hebben we gewone kartonnen dozen nodig. Ze moeten worden geselecteerd afhankelijk van de hoogte en breedte van de haard die u wilt. Het is het handigst om twee dozen van dezelfde hoogte te nemen (ze bevinden zich aan de zijkanten) en een kleinere met 10 cm (deze bevindt zich bovenaan).

Stap 2

Vervolgens lijmen we ze aan elkaar met de letter P, waardoor een haardframe ontstaat. Voor meer stabiliteit van de structuur, moet u een standaard van hetzelfde karton lijmen. Wil je een haard waar je nog vele jaren plezier van hebt, dan kun je deze er bovenop verstevigen door er nog een laag karton op te lijmen. Dan ben je niet bang om er kleine dingen op te zetten.

Stap 3

Om het gemakkelijker te maken om over de open haard te schilderen, moet je de plaatsen lijmen waar we de dozen aan elkaar hebben gelijmd. Simpel gezegd, we lijmen alle scheuren met een krant zodat ze niet zichtbaar zijn.

Stap 4

We schilderen alles over met acrylverf en laten het drogen.

Stap 5

Om bakstenen te simuleren, neemt u een stuk piepschuim en knipt u rechthoeken met dezelfde vorm uit. Als de plaat te dik is, kan elke rechthoek doormidden worden gesneden, zodat de stenen niet te bol worden.

Stap 6

We lijmen de stenen in een dambordpatroon.

Stap 7

De afgewerkte haard kan naar eigen wens worden gedecoreerd. Kerstsokken zien er erg mooi uit en in de open haard kun je een slinger van witte of gele kleur plaatsen.

Aanbevolen: