Wat Te Geven Aan De Peetzoon (peetdochter) Voor Pasen?

Inhoudsopgave:

Wat Te Geven Aan De Peetzoon (peetdochter) Voor Pasen?
Wat Te Geven Aan De Peetzoon (peetdochter) Voor Pasen?

Video: Wat Te Geven Aan De Peetzoon (peetdochter) Voor Pasen?

Video: Wat Te Geven Aan De Peetzoon (peetdochter) Voor Pasen?
Video: Webinar Gezonde voeding | Haalbaar u0026 betaalbaar 2024, April
Anonim

Peetvader of meter zijn is niet alleen een gelukkige kans, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Het opvoeden van je petekind in de geest van de orthodoxie vereist enige inspanning en spirituele toewijding. Maar naast de taak om ouders te helpen een ware christen op te voeden, is er ook een prettige plicht om geschenken aan het kind te geven.

Wat te geven aan de peetzoon (peetdochter) voor Pasen?
Wat te geven aan de peetzoon (peetdochter) voor Pasen?

Spiritualiteit van paasgeschenken

Pasen is een religieuze feestdag en op deze heilige dag moet je je peetzoon geen traditionele geschenken geven voor gewone dagen. Snoep, speelgoed en geld zijn het beste voor andere vakantiedata. Dit betekent niet dat de peetzoon moet worden achtergelaten zonder een interessant en smakelijk offer van de peetouders. Maar wat hij zal ontvangen, zou bij hem interesse moeten wekken voor deze bijzondere feestdag, hem aanmoedigen om de oorsprong en gebruiken ervan te bestuderen.

Het geschenk moet geen hoge materiële waarde hebben, maar gevuld zijn met spirituele inhoud. De tijd doorgebracht met de peetzoon, volledige communicatie met hem en de manifestatie van liefde en begrip zullen van groot voordeel zijn. Het kan heel nuttig zijn om uw kind voor Pasen naar het avondmaal te brengen. Kinderen onder de zeven jaar worden niet gebiecht, maar ze moeten zo vaak mogelijk ter communie gaan. Een bezoek aan een kerk of klooster kan ook een nuttig en interessant cadeau zijn voor een petekind of petekind.

Paasgeschenken van peetouders

Een onmisbaar geschenk zou een geschilderd heilig ei moeten zijn - een symbool van de opstanding van Christus. Bij het overhandigen moet het kind een mooi verhaal worden verteld zoals Maria Magdalena met het nieuws dat Christus is opgestaan, een ei heeft gebracht aan de Romeinse keizer Tiberius. Voor de kleintjes kun je chocolade-eieren of beeldjes koken. Heerlijke paastaart versierd met glazuur en fondant zal het kind ook niet onverschillig laten. Bedenk dat met Pasen een vrij overvloedige traktatie wordt geserveerd, het aantal zoete geschenken mag niet overdreven worden, zodat het einde van de vakantie niet leidt tot trieste gevolgen voor de gezondheid van het kind.

Een icoon met het gezicht van Christus of de heilige wiens naam aan het kind bij de geboorte werd gegeven, zal een prachtig geschenk zijn. Het kan een klein medaillonpictogram zijn of een ring van goedkoop metaal met het opschrift "Save and Preserve". Voor oudere kinderen kunt u een beschrijving van het leven van de heiligen, een gebedenboek of een boek met geestelijke inhoud kopen dat op deze leeftijd in de kerkwinkel kan worden begrepen. Deze literatuur dient eerst bestudeerd te worden om vervolgens de vragen van de peetzoon te kunnen beantwoorden.

Als je voor de vakantie een paar uur met je peetzoon doorbrengt om met je eigen hand paaseieren te maken van geïmproviseerd materiaal of een foto met hem maakt over een bijbels thema, wordt dit niet alleen een goed cadeau voor hem, maar ook een aangenaam tijdverdrijf voor een volwassene. Kinderen zijn met veel plezier en toewijding bezig met het maken van "paaseieren" om ze later aan hun dierbaren te presenteren.

Aanbevolen: