Waarom Is Nieuwjaarsvuurwerk Gevaarlijk?

Waarom Is Nieuwjaarsvuurwerk Gevaarlijk?
Waarom Is Nieuwjaarsvuurwerk Gevaarlijk?

Video: Waarom Is Nieuwjaarsvuurwerk Gevaarlijk?

Video: Waarom Is Nieuwjaarsvuurwerk Gevaarlijk?
Video: Hoe vuurwerk zo'n slecht imago kreeg 2024, April
Anonim

Tijdens de nieuwjaarsvakantie steken mensen over de hele wereld vuurwerk af. Dit is niet altijd veilig. Wat is de dreiging van misbruik van pyrotechniek.

pyrotechniek
pyrotechniek

De gemiddelde temperatuur waarbij het vuurwerk brandt is ongeveer 3,5 duizend graden. Vonken vliegen uit het vuurwerk en bewegen met snelheden boven 80 km / u, hun brandtijd is ongeveer 5 seconden. Daarom heeft een klein licht - een vonk die in een persoon is gevallen, geen tijd om af te koelen en uit te gaan. Eenmaal op de huid kan een vonk van een vuurwerk of raketwerper het lichaam bijna tot op het bot verbranden.

In feite hebben alle pyrotechniek een vergelijkbare samenstelling, inclusief een brandbare basis en een mengsel van een oxidatiemiddel. Deze stoffen kunnen niet alleen de huid beschadigen, maar ook de ademhalingsorganen. Op het moment van de explosie wordt rook gevormd en als een persoon om de een of andere reden, bijvoorbeeld bang, deze rook abrupt inhaleert, dan is het bovenste deel van de luchtwegen beschadigd.

De straal van het brandende vuurwerk is ongeveer driehonderd meter. Zoals u kunt zien, is dit hoger dan een gebouw met meerdere verdiepingen. Daarom kan het appartement, als gevolg van vonken die per ongeluk op het balkon terechtkomen, zelfs doorbranden.

Er zijn enkele regels die u moet volgen als u besluit vuurwerk af te steken:

• vuurwerk wordt geïnstalleerd op een afstand van minimaal 20 meter van mensen en gebouwen;

• opstellingshoek - strikt 90 graden;

• toelaatbare windsnelheid - niet meer dan 10 m/s.

Soms wordt pyrotechniek verkeerd geïnstalleerd op drukke plaatsen en hebben willekeurige mensen last van dergelijke overtredingen. Probeer daarom tijdens massale vieringen niet te dicht bij bronnen met vuurwerk te komen.

Aanbevolen: