Waarom Parachutisten In Fonteinen Baden

Waarom Parachutisten In Fonteinen Baden
Waarom Parachutisten In Fonteinen Baden

Video: Waarom Parachutisten In Fonteinen Baden

Video: Waarom Parachutisten In Fonteinen Baden
Video: De grote AFWISSELING van de TSJECHISCHE SPOORWEGEN #BartVlog 2024, April
Anonim

Airborne Forces Day wordt jaarlijks gevierd op 2 augustus. Het gebeurde zo dat een verplicht onderdeel van de vakantie baden in de fonteinen van de helden van de gelegenheid is. De vraag waar deze traditie vandaan komt, interesseert veel mensen die kijken naar de vrolijke pret van blauwe baretten.

Waarom parachutisten in fonteinen baden
Waarom parachutisten in fonteinen baden

De exacte oorsprong van de traditie van het baden van parachutisten in fonteinen is onbekend. Er is een wijdverbreid verhaal op internet dat ongeveer vijftien jaar geleden verschillende dronken blauwe baretten per ongeluk in de fontein zijn gevallen. Hun vrienden, die ook een diploma hadden, haastten zich om de parachutisten te halen, politieagenten voegden zich bij hen. Een toevallige voorbijganger met een camera liep langs dit vrolijke tafereel en haastte zich om het te bestendigen en legde daarmee de basis voor een gevestigde traditie.

Op basis van deze baden botsen blauwe baretten systematisch met wetshandhavingsinstanties. De leiding van de Moskouse OMON heeft herhaaldelijk aangekondigd dat het de parachutisten op 2 augustus zal stoppen om in de fonteinen te zwemmen. De autoriteiten zijn ook van mening dat er speciaal aangewezen reservoirs zijn voor dergelijk baden en dat de fonteinen een heel ander doel dienen.

In 2012, op de Dag van de Luchtlandingstroepen, gaven de autoriteiten het bevel om de fonteinen in verschillende steden van Rusland specifiek uit te schakelen om te voorkomen dat er massaal blauwe baretten in zouden worden gewassen. Zo waren er stroomstoringen in Krasnodar, Yaroslavl, Tsjeljabinsk, Krasnojarsk en een aantal andere steden. Maar desalniettemin werkten de fonteinen in Moskou, in Gorky Park, een traditionele verzamelplaats voor parachutisten op hun vakantie, op 2 augustus. Op deze dag verzamelden meer dan duizend blauwe baretten zich in het park, en velen van hen bleven trouw aan de traditie. Ze zwommen met hun kinderen in de fonteinen, en noch de een noch de ander schaamde zich voor zo'n buurt.

Een opiniepeiling uitgevoerd door Sergei Sibiryakov op het sociale netwerk Hydepark toonde aan dat de meerderheid van de respondenten (55%) het niet erg vindt om parachutisten in fonteinen te wassen, omdat ze vinden dat ze daar alle recht toe hebben. 32% van de ondervraagden sprak zich uit tegen een dergelijke traditie en zei dat dergelijk gedrag van dronken verdedigers van het vaderland het Russische leger te schande maakt. De overige 13% onthielden zich van een antwoord, omdat ze een gebrek aan persoonlijke interesse in deze kwestie aanhaalden.

Aanbevolen: