Waar Zijn Goede Baden In Moskou?

Inhoudsopgave:

Waar Zijn Goede Baden In Moskou?
Waar Zijn Goede Baden In Moskou?

Video: Waar Zijn Goede Baden In Moskou?

Video: Waar Zijn Goede Baden In Moskou?
Video: Rusland: Het goede en het slechte. Motorrijden van Sint Petersburg naar Moskou en verder. 2024, April
Anonim

Voel je je moe en overweldigd? Maak je klaar voor het bad! Maar niet naar de dichtstbijzijnde sauna om de hoek met onopvallende service, maar naar een echt openbaar bad, dat zijn eigen geschiedenis en bezienswaardigheden heeft, waar je met je ziel kunt opstaan en een fatsoenlijke stoom kunt krijgen.

Badaccessoires
Badaccessoires

Sandunovskie-baden

Dit zijn de beroemdste baden in Moskou, precies hetzelfde Mekka van badinrichtingen. Het oude gebouw van Sanduny op Neglinnaya werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw en staat tegenwoordig op de monumentenlijst. Er zijn twee dames- en drie herenafdelingen, een restaurant en genummerde baden. Zelfs de grote estheet Gilyarovsky zei dat de Sandunov-baden werden bezocht door alle adel van Poesjkin's Moskou. De minimale kosten van een ticket voor de meest bescheiden eerste klas zijn 1000 roebel per sessie, wat volledig wordt gerechtvaardigd door een verblijf op deze legendarische plek. Trouwens, kieskeurige kenners zwijgen over het stoombad, wat suggereert dat het best goed is.

Rzhevskie-baden

Het verbaast niemand dat de Rzhevskie-baden zich in Banny Proezd bevinden. Sinds hun bouw in 1888 zijn ze altijd trouw gebleven aan hun doel. Baden waren vooral populair bij het gewone volk, kleine kooplieden, arme kunstenaars en studenten. In de dagen van het Sovjet-totalitarisme verzamelden afwijkende schrijvers en dichters zich hier achter de schermen voor een wasbeurt. Tegenwoordig zijn er praktisch geen toevallige bezoekers in de Rzhev-baden, hier zijn alle klanten bekend met elkaar. Dit is een van de weinige baden in Moskou met een eigen stookruimte, die zorgt voor een ononderbroken toevoer van warm water met een constante temperatuur.

Warschau Baden

Het belangrijkste kenmerk van de Warschau-baden zijn volksinitiatieven. In het weekend is het moeilijk om er te komen, omdat leden van de informele groep liefhebbers van badkunst "Clean People" daar zweven. Een algemene foto van de formatie hangt trots in de kleedkamer. Naast de kenmerkende kruidenstoom zingen liefhebbers zeker in koor in de stoomkamer en wordt het repertoire van tevoren voorbereid. De stamgasten van de Warschau Baden zijn zo spontaan dat er een advertentie op de deur van het plaatselijke buffet pronkt: “Mannen, vrouwen werken hier! Ga niet naakt de zaal in!"

Seleznevskie-baden

De oudste baden in Moskou zijn de Seleznevsky-baden, gebouwd in het midden van de 19e eeuw. De eerste schoonheid van de hoofdstad, Natalia Goncharova, verwende hen met haar aanwezigheid. Tegenwoordig omzeilt de elite de baden, wat erg blij is voor mensen die de fijne kneepjes van het baden begrijpen. Lokale badpatriotten houden van alles: de prijzen, het stoombad en thee met bagels. Wat je ook mag zeggen, de Seleznevskies zijn echt volksbaden.

Astrachan baden

Meer recent spoelden hier ministers, acteurs en diplomaten die in het gebied van Prospect Mira woonden. Tegenwoordig zijn de Astrakhan-baden niet zo pompeus als vroeger, maar vaste klanten houden van het stoombad en de aangename sfeer van deze plek. En het hoogtepunt is het ongewone zwembad, een enorm vat gemaakt van metalen platen.

Aanbevolen: