Veiligheidsregels Voor Het Omgaan Met Pyrotechniek

Veiligheidsregels Voor Het Omgaan Met Pyrotechniek
Veiligheidsregels Voor Het Omgaan Met Pyrotechniek

Video: Veiligheidsregels Voor Het Omgaan Met Pyrotechniek

Video: Veiligheidsregels Voor Het Omgaan Met Pyrotechniek
Video: Webinar | Masterclass: Veiligheid op de werkvloer verhogen | Omgaan met agressie 2024, April
Anonim

Een vakkundig gearrangeerd vuurwerk is fantastisch in zijn schoonheid, maar alleen als alle veiligheidsregels worden gevolgd. Anders kan de vakantie worden overschaduwd door verwondingen, brandwonden en andere problemen.

Om dit te voorkomen, moet u extra voorzichtig en voorzichtig zijn bij het omgaan met pyrotechniek.

Veiligheidsregels voor het omgaan met pyrotechniek
Veiligheidsregels voor het omgaan met pyrotechniek

Om het vuurwerk af te steken, selecteert u een gebied op ten minste 25 meter afstand van gebouwen. De straal van de bouwplaats moet overeenkomen met de gevarenzone die in de bijgevoegde instructies wordt vermeld. Het is ten strengste verboden om te lanceren op de daken van huizen, vanaf loggia's, balkons en andere uitstekende delen van gebouwen. Lanceer niet in de buurt van oliepijpleidingen, gaspijpleidingen, maar ook niet bij benzinestations, auto's en hoogspanningsleidingen.

Let voordat u begint op het uiterlijk van de producten - ze mogen geen deuken, scheuren of andere schade aan het lichaam en de lont hebben. Lees de instructies aandachtig.

Laat geen pyrotechnische artikelen naast een die al is geactiveerd. Zorg ervoor dat aanwezigen zich op een veilige afstand van 30-40 meter van het vuurwerk verwijderen.

Steek de lont op armlengte aan, bij voorkeur met een lange lucifer of een brandend sterretje. Pyrotechniek mag niet met de hand worden gelanceerd. Voor de lancering zit de raket stevig vast in de grond of sneeuw. De Romeinse kaars wordt voor tweederde in de grond begraven of aan een speld vastgemaakt, zodat deze tijdens de lancering niet van positie en baan verandert. De vuurwerkbatterijen zijn stevig verstevigd met stenen, aarde of bakstenen zodat het schieten niet in de richting van het publiek gaat.

Als de pyrotechniek niet werkte, benader deze dan niet gedurende 10 minuten. Leun nooit over de doos en probeer hem nooit uit elkaar te halen. Doe het ongebruikte product voorzichtig in een emmer water en laat het een dag staan, waarna het met het huisvuil kan worden weggegooid.

Verander het ontwerp van raketten niet zelf, steek geen pyrotechniek in glazen potten of flessen - de kans is groot dat de fragmenten niet alleen u, maar ook voorbijgangers verwonden.

Gooi nooit vuurwerk in het vuur. Zorg ervoor dat het niet in handen valt van kinderen onder de 14 jaar.

Er mogen geen huisdieren zijn in het gebied waar het vuurwerk wordt afgestoken - salvo's kunnen hen bang maken. Het lanceergebied moet vrij zijn van bomen en brandbare voorwerpen.

In plaats van "schieten" moet je een emmer water of een poederblusser nemen. Deze middelen kunnen het verbranden van pyrotechnische composities niet stoppen, maar ze zullen de verspreiding van de vlam naar andere ladingen voorkomen.

Aanbevolen: