Pyrotechniek: Soorten En Verschillen

Pyrotechniek: Soorten En Verschillen
Pyrotechniek: Soorten En Verschillen

Video: Pyrotechniek: Soorten En Verschillen

Video: Pyrotechniek: Soorten En Verschillen
Video: Ordening - De dubbele naamgeving (van Linneaus) 2024, April
Anonim

Nieuwjaar nadert - een vakantie die vooral geliefd is bij iedereen. Ik zou hem graag helder, opgewekt, groots willen ontmoeten. Het is al een traditie geworden om het nieuwjaarssprookje te begeleiden met saluutsalvo's, vuurwerk, knallen van vuurwerk. Fans van vuurshows slaan van tevoren pyrotechnische producten in om oudejaarsavond onvergetelijk te maken. Maar vergeet niet dat dergelijke producten ontvlambaar zijn en extra aandacht vereisen bij het hanteren ervan.

Pyrotechniek: soorten en verschillen
Pyrotechniek: soorten en verschillen

Om licht, geluid, rook en andere toneeleffecten te creëren, is pyrotechniek bedoeld voor huishoudelijk gebruik. Afhankelijk van de mate van potentieel gevaar, is het onderverdeeld in vijf klassen.

  • De eerste, de veiligste - sterretjes, vuurwerk, koud vuurwerk binnenshuis.
  • De tweede is grond- en rondvliegend vuurwerk, vuurwerk en fonteinen.
  • De derde categorie is raketten, Romeinse kaarsen, vuurwerkbatterijen, enkel vuurwerk.
  • De vierde groep is professioneel vuurwerk.
  • De vijfde groep - andere pyrotechnische producten.
  • Klasse I en II pyrotechniek bevatten geen explosieven. Sterretjes, vuurwerk en fonteinen bevatten zelfs geen buskruit. Lichteffecten worden geleverd door formuleringen zoals een fotomengsel. Voetzoekers zijn raspen en lont. Modellen van het tweede type zijn efficiënter.
  • In raketten, Romeinse kaarsen en vuurwerk zit buskruit. Hierdoor is het spektakel nog indrukwekkender: de ladingen lossen op in fonkelende bollen aan de hemel en worden overspoeld met vurige sterren. De raketten kunnen 50-70 m naar boven vliegen, een helder spoor achterlatend en barstend van een lichtgevend boeket.
  • Los vuurwerk wordt zowel met als zonder kosten verkocht. Een niet-opgeladen item is een set van een kartonnen doos en verschillende ladingen - festivalballen.
  • Romeinse kaarsen bevatten in de regel 5 tot 8 ladingen, die met regelmatige tussenpozen worden afgevuurd en in de lucht bloeien met prachtige "chrysanten" en "rozen".
  • Vuurwerk ontploft niet, maar zorgt voor echte lichtvoorstellingen: ze besprenkelen met fonteinen, vliegen langs kometen met heldere staarten en razen in fluitende slangen de lucht in. Gecombineerd vuurwerk is ook beschikbaar, een combinatie van vuurwerk en vuurwerk.

U moet pyrotechnische producten uitsluitend in gespecialiseerde winkels kopen. Daar zijn de producten altijd gecertificeerd, worden ze voorzien van deugdelijke opslag op een droge en donkere plaats, wordt het vereiste niveau van brandveiligheid in acht genomen. Koop nooit vuurwerk bij kraampjes, kiosken of kraampjes. Houd er rekening mee dat dit soort handel verboden is.

Aanbevolen: