Oudejaars Familietradities

Inhoudsopgave:

Oudejaars Familietradities
Oudejaars Familietradities

Video: Oudejaars Familietradities

Video: Oudejaars Familietradities
Video: Dolf Jansen | Oudejaars 2021: Het Jansen Vaccin | zaterdag 9 oktober 2021 Posttheater 2024, Mei
Anonim

Elke familie heeft zijn eigen nieuwjaarsrituelen en -tradities. Iemand kan zich deze vakantie niet voorstellen zonder een grote kerstboom versierd met ballen en klatergoud, terwijl anderen gebakken kip met aardappelen op tafel en mandarijnen nodig hebben. Ze hebben allemaal hun eigen familietradities, maar er zijn er ook die typisch zijn voor heel Rusland.

Oudejaars familietradities
Oudejaars familietradities

Geschiedenis van nieuwjaarstradities in Rusland

De allereerste nieuwjaarstraditie verscheen in de 17e eeuw, toen tsaar Peter I elk gezin beval om het nieuwe jaar in de nacht van 31 december op 1 januari te vieren, net als in de rest van Europa. Voor die tijd was het in het land niet gebruikelijk om deze feestdag te vieren. In 1699 werd een decreet uitgevaardigd volgens welke elk gezin hun huis moest versieren met een naaldboom of meerdere bomen, vuurwerk moest afsteken, 's nachts nieuwjaarsvuren moest branden en hun huishoudens en geliefden moest feliciteren.

geluksmunt

Sommige familietradities zijn overgenomen uit Zuid-Europa, in sommige gezinnen wordt bijvoorbeeld een taart gemaakt voor het nieuwe jaar, waarin een munt wordt gestopt. Soms worden er veel cakes gebakken en is de munt in een ervan verborgen. Wie een taart of een stuk taart met een munt krijgt, is het hele jaar door gelukkig en rijk. Het komt voor dat ze ook zoete en zoute taarten bakken om te bepalen wie een zoet en leuk leven zal hebben, en wie beproevingen en avonturen zal beleven.

Papa - Sinterklaas

Er is een goede familietraditie in Rusland die ontstond tijdens het Sovjettijdperk. Papa verkleedt zich stiekem in het trappenhuis of bij de kerstman van de buren en geeft de kinderen cadeautjes. Als kinderen nog klein zijn, herkennen ze de ouder niet, maar dan kunnen ze stoutmoedig vertellen dat Sinterklaas bestaat, ze hebben hem zelf gezien. Tegenwoordig komt dit steeds minder vaak voor, het is gebruikelijk geworden om kerstmannen te bellen van speciale bureaus voor het organiseren van de vakantie.

kerstboom

Het opzetten van een kerstboom is een traditie voor veel Russische families. Vreemd genoeg, maar in veel Europese landen wordt dit niet geaccepteerd. Er zijn rondedansen onder de boom, de kerstman laat daar cadeautjes achter.

Open de champagne

Zodra het klokkenspel begint te slaan, worden in veel huizen flessen champagne geopend, in glazen gegoten en wensen worden gedaan. Je moet tijd hebben om de belangrijkste dingen te onthouden en te formuleren, totdat het slaan van de klok stopt, en dan, als het jaar al is aangebroken, kun je champagne drinken. Allen feliciteren elkaar, steken sterretjes aan, lanceren vuurwerk en raketten.

Waarom hebben we nieuwjaarsfamilietradities nodig?

Zoals psychologen opmerken, zijn familietradities het belangrijkst voor kinderen. Deze rituelen bouwen, net als stenen, gelukkige jeugdherinneringen op bij volwassenen. Het gezin is immers een bijzondere geest waarin het kind zich onderdeel voelt van het geheel.

Als je familie nog geen nieuwjaarstradities heeft, is het tijd om er een te bedenken. Sommigen trekken voor elk nieuw jaar kaarten samen, sturen geschenken. Het kopen en versieren van een kerstboom is een van de grappigste en belangrijkste tradities, en je moet niet stoppen, zelfs als je geen kinderen hebt. Het zijn de nieuwjaarsrituelen van het gezin die mensen in staat stellen de nadering van de vakantie te voelen, terwijl in een hectisch leven, waar er niet genoeg tijd is om zelfs maar naar de kalender te kijken, velen zeggen dat ze de geest van de vakantie niet voelen, dat ze merken de komst van het nieuwe jaar niet op.

Aanbevolen: