Hoe Organiseer Je Een Bloemenshow?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Bloemenshow?
Hoe Organiseer Je Een Bloemenshow?

Video: Hoe Organiseer Je Een Bloemenshow?

Video: Hoe Organiseer Je Een Bloemenshow?
Video: Hoe organiseer je een event? Gebruik het stappenplan van MBO Amersfoort! 2024, April
Anonim

Een bloemenshow is een evenement dat niet alleen de aandacht trekt van professionele bloemisten, maar ook van gewone toeschouwers die bloemen bewonderen. Om zo'n evenement te organiseren, volstaat het om je aan eenvoudige regels te houden.

Hoe organiseer je een bloemenshow?
Hoe organiseer je een bloemenshow?

instructies:

Stap 1

Elke tentoonstelling, of het nu over bloemen gaat of niet, heeft zijn eigen idee. Wijd uw expositie aan een relevant evenement, het is goed mogelijk dat dit zal helpen om extra bezoekers aan te trekken. Je hebt zeker assistenten-bloemisten nodig die tijdens de beurs voor de bloemen zorgen en ervoor zorgen dat alle exposities er verzorgd uitzien.

Stap 2

Bepaal vooraf of u buitenlandse specialisten wilt uitnodigen voor deelname aan de beurs. Als je antwoord ja is, stuur dan drie tot vier weken voor opening persberichten naar alle potentiële deelnemers. Zorg voor de prijslijst van de tentoonstelling, bepaal de prijs van de entree-tegenzegels voor bezoekers.

Stap 3

Het budget van de tentoonstelling kan behoorlijk groot zijn en je zult het niet aankunnen. Denk daarom aan aanvullende financieringsbronnen. Dit kunnen stadsautoriteiten zijn of kantoren die te maken hebben met bloemisterij. U kunt niet zonder informatiesponsors die uw tentoonstelling uitgebreid in de media zullen brengen.

Stap 4

Zorg voor de ruimte voor uw tentoonstelling. Een gewoon cultuurpaleis is prima, maar als het weer het toelaat, kun je de tentoonstelling beter verplaatsen naar een park of plein. Hiervoor moet je vooraf alle details bespreken met de administratie van je stad en toestemming krijgen. Zorg voor een tijdige installatie van de benodigde apparatuur voor de beurs.

Stap 5

Het houden van extra masterclasses en wedstrijden voor bloemisten en bezoekers zal uw expositie niet schaden. Het is beter als de toegang tot dergelijke evenementen gratis is, dit trekt meer bezoekers. Je kunt geld inzamelen als je een klein buffet voor iedereen opzet (alcohol kun je beter uitsluiten van de menukaart van dit minicafé).

Stap 6

Het is beter als uw tentoonstelling in het weekend open is, zodat u veel bezoekers kunt trekken. Het is niet de moeite waard om de tentoonstelling tot 7 of meer dagen uit te stellen, een of twee dagen is voldoende, vooral omdat sommige soorten bloemen zelfs in deze korte periode kunnen verslechteren.

Aanbevolen: