Vissersdag

Vissersdag
Vissersdag
Anonim

Vissersdag is opgevat als een feestdag voor de vissers. Een groot aantal reservoirs in ons land heeft ertoe geleid dat dit beroep in trek is geworden. Er werken veel mensen in deze branche. Er is een beroep - er zijn professionele gemeenschappen die hun vakantie met plezier vieren. Ze worden natuurlijk vergezeld door amateurvissers.

Vissersdag
Vissersdag

De feestdag wordt gevierd op de tweede zondag in juli. Vissersartels en brigades komen samen en organiseren wedstrijden voor het aantal gevangen vis. De winnaars worden beloond met gedenkwaardige prijzen. Viering van Fisherman's Day is populair onder de bevolking. Het gezelschap van professionals wordt ook vergezeld door degenen die uitsluitend in het weekend vissen, voor de ziel.

Op deze dag feliciteren ze degenen die lang gaan vissen, maar ook amateurvissers die af en toe graag met een hengel in de buurt van het wateroppervlak staan. Vissen is een sport, een hobby, een soulvolle geest. Mensen die dol zijn op dit soort recreatie onderscheiden zich door een speciale houding ten opzichte van de natuur. Ze kunnen uren aan de kust staan wachten op een "hapje" en de schoonheid van de wereld om hen heen aanschouwen. Niet alleen vertegenwoordigers van de sterke helft van de mensheid, maar ook dames zijn dol op vissen.

Traditioneel verzamelen vissers zich in grote bedrijven en gaan ze de stad uit. In de natuur vallen ze uiteen in kleinere groepen en concurreren ze in vaardigheid. Competities kunnen niet alleen team, maar ook single zijn. De winnaars ontvangen prijzen en geschenken.

Naast amateurwedstrijden organiseren ze ook officiële wedstrijden voor vissersbrigades. De jury selecteert de winnaars in de nominaties "de grootste vis", "de kleinste vis", "de grootste vangst" en "de zeldzaamste vis", enz.

In de badplaatsen worden op Vissersdag volksfeesten en kostuumshows georganiseerd aan de kust. Concerten gewijd aan het werk van vissers zijn niet ongewoon. Indien mogelijk gaan vissers georganiseerd de zee op en werpen ze hun netten uit. Ook amateurs kunnen op zo'n "reis" meegenomen worden. Het is alleen nodig om vooraf het aantal deelnemers vast te leggen dat op het schip past. Teamwork draagt bij aan een ongelooflijke cohesie van mensen, ze voelen zich een echt vissersteam. 's Avonds, aan de kust, bij een groot vuur en een ketel vissoep, gaat het feest verder.

Vissen is een geweldige manier om te ontspannen na werkdagen en te ontspannen in de boezem van de natuur. Het aantal mensen dat enthousiast is over deze sport groeit elk jaar. We kunnen gerust zeggen dat de traditie van het vieren van Rybak's Day niet in de vergetelheid zal raken.

Aanbevolen: