Wanneer Is Het Vissersdag?

Inhoudsopgave:

Wanneer Is Het Vissersdag?
Wanneer Is Het Vissersdag?

Video: Wanneer Is Het Vissersdag?

Video: Wanneer Is Het Vissersdag?
Video: Barge Aak Zeelandia Swaenswijkbrug Bridge Boys Catching Fish Fisherman's day Vissersdag День Рыбака 2024, April
Anonim

Fisherman's Day wordt sinds 1968 gevierd in Rusland, op de tweede zondag in juli. Dit is een professionele feestdag voor vissers die op industrieel niveau vissen, maar ook amateurvissers kunnen deze dag vieren.

Wanneer is het Vissersdag?
Wanneer is het Vissersdag?

instructies:

Stap 1

In 1968 werd de Vissersdag goedgekeurd door het decreet van het presidium van de Opperste Sovjet van de USSR, en het uiterlijk ervan werd vergemakkelijkt door de grote ontwikkeling van de visserij. De meeste amateurvissers begonnen toen actief te strijden tegen illegale visserij. Voor velen is vissen een soort rust en plezierig tijdverdrijf geworden. Een groot aantal nieuwe vissers verscheen, hele samenlevingen en publieke organisaties begonnen zich te vormen.

Stap 2

In veel regio's van de Sovjet-Unie was en blijft de visserij een van de belangrijkste sectoren van de economie. Bijna de hele bevolking van bepaalde regio's was bezig met industriële visserij en dit beroep is het meest gevraagd en populair geworden. Daarom werd besloten om een vakantie te creëren die zowel arbeidscollectieven als gewone mensen die op amateurniveau vissen, zou verenigen. Elke tweede zondag in juli werd niet tevergeefs gekozen - in die tijd was het mogelijk om door het hele land te vissen, zelfs in het uiterste noorden.

Stap 3

In veel regio's worden op deze dag sportviswedstrijden gehouden, wedstrijden van vissersbrigades georganiseerd. De winnaars worden beoordeeld in verschillende nominaties. Ze krijgen bijvoorbeeld “voor het grootste aantal gevangen vis”, “voor de grootste vis qua maat”, “voor de kleinste vis qua maat”, maar er zijn ook andere nominaties.

Stap 4

Wedstrijden worden gehouden in open water, vissers trekken naar rivieren, meren en andere wateren, waar vissen echt leven en er een kans is om een rijke vangst te vangen. Ook op deze dag worden degenen die hun leven hebben verbonden met vissen, met het kweken en voortplanten van vissen geëerd. Tijdens de vakantie geven ze waardevolle geschenken, sommige dingen of voorwerpen die later aan deze viering zullen herinneren. Tijdens de jaren van de Sovjet-Unie werden verschillende ansichtkaarten, wimpels, insignes, rollende banners en nog veel meer als geschenk aangeboden. In het huidige Rusland geven ze vooral sommen geld.

Stap 5

Eerder werd Fisherman's Day gevierd in andere vakbondsrepublieken, en niet alleen in Rusland. Hij genoot een immense populariteit in Oekraïne en de Baltische staten. In de badplaatsen was het niet alleen een professionele vakantie, maar ook een familievakantie. En de festiviteiten vonden plaats in stadions en pleinen. Artiesten gaven concerten, gekostumeerde optredens werden gehouden. Op deze dag werden de beste vissers gehuldigd.

Stap 6

In een stad als Moermansk werd Fisherman's Day samen met City Day gevierd. Op de Krim was deze vakantie ook erg populair bij lokale bewoners en gasten van het schiereiland. Trouwens, deze professionele feestdag wordt sinds 1995 gevierd in Oekraïne en werd gelegaliseerd door het presidentiële decreet. Ongetwijfeld verenigt deze Dag van de Visser alle mensen, en niet alleen amateurs en professionals van dit bedrijf. Deze vakantie beperkt mensen op geen enkele manier door leeftijd, interesses of geslacht, of door andere parameters. Iedereen kan vissen, het belangrijkste is om een goed humeur, goede uitrusting en geduld te hebben.

Aanbevolen: