Pannenkoek Vullingen

Inhoudsopgave:

Pannenkoek Vullingen
Pannenkoek Vullingen

Video: Pannenkoek Vullingen

Video: Pannenkoek Vullingen
Video: Gevulde 2-laagse pannenkoek spek/ham/kaas 2024, April
Anonim

Sinds de oudheid werden pannenkoeken gebakken op Vastenavond, omdat de pannenkoek de lentezon verpersoonlijkte, die het einde van de winter inluidde. Men geloofde dat hoe meer pannenkoeken de gastvrouw voor Maslenitsa bakte, hoe meer vreugde er in huis zou zijn. En hoe bevredigender de feestelijke pannenkoeken zijn, hoe rijker de oogst in de herfst zal zijn.

Pannenkoeken voor vastenavond
Pannenkoeken voor vastenavond

Elke huisvrouw heeft haar eigen recept voor heerlijke pannenkoeken, die ze tijdens de feestelijke Maslenitsa-week bereidt. Pannenkoeken worden gegeten met zure room, jam, kaviaar, vis en heel vaak worden speciale vullingen bereid om ze nog lekkerder en bevredigender te maken. Er zijn geen speciale culinaire vaardigheden vereist om de vullingen te bereiden. Iedereen, zelfs een beginnende gastvrouw, kan ze maken.

Pannenkoeken met vlees werden zelden gemaakt op Vastenavond, omdat het voorafgaat aan de vastentijd, waarvoor ze zich van tevoren begonnen voor te bereiden. Daarom gebruikten ze meestal: vis, champignons, bessen, fruit, jam, evenals rood, zwart, pompoen, aubergine, groente, haringkaviaar, die werd geserveerd met pannenkoeken.

Paddenstoelenvulling

Het vereist droge of verse champignons (u kunt champignons gebruiken). Droge champignons moeten van tevoren worden gewassen en in heet water worden geweekt. Daarna worden ze enkele minuten gekookt, afgekoeld en in kleine stukjes gesneden. Was verse champignons en hak ze ook fijn.

Doe de fijngesnipperde ui in een voorverwarmde pan en bak deze goudbruin, voeg dan de champignons toe aan de ui en bak alles samen enkele minuten. Voeg vervolgens een lepel bloem en een lepel zure room of mayonaise toe aan de champignons en laat enkele minuten sudderen zodat de saus niet verdampt en dik wordt. Leg de vulling in kant-en-klare pannenkoeken, wikkel en bak een paar minuten aan beide kanten.

Vis en ei vulling

We nemen gekoelde vis, verwijderen eventuele schubben, snijden in kleine stukjes en koken het in een beetje water tot het gaar is. Voeg zwarte peper, ui en laurier toe. Kook meerdere eieren tegelijk, afhankelijk van de hoeveelheid vis. Je moet 5-6 eieren per kilogram vis koken. Als de eieren gekookt zijn, koel ze af en hak ze fijn. Doe in een kom, vul met visbouillon en laat een paar minuten sudderen. Als de vis gaar is, snijd hem dan in stukken, scheid hem van de botten, hak hem fijn en voeg hem toe aan het eiermengsel. Meng alles en laat het nog een beetje koken zodat de bouillon praktisch verdampt. Leg vervolgens de afgewerkte vulling in pannenkoeken, wikkel en bak aan beide kanten in een pan.

Eiervulling

Kook een dozijn eieren, koel af, hak fijn en meng met gesmolten boter. De vulling kan worden verpakt in pannenkoeken of apart geserveerd worden als eiersaus.

Kool vulling

Hak de verse kool fijn met een mes of hak hem fijn, doe hem in een pan, voeg een beetje zout toe en zet hem op het vuur. Kook de kool, onder voortdurend roeren, tot het sap verdampt en zacht wordt (ongeveer 20 minuten). Koel vervolgens de kool en voeg het gekookte ei toe (2-3 stuks per 2 kg kool). Doe de afgewerkte vulling in pannenkoeken, wikkel en bak in een pan.

Pannenkoeken met banaan-appel vulling

We nemen een paar appels, verwijderen de kern, snijden, bedekken met zand, doen in een pan en brengen aan de kook. Als je weet hoe je jam met vijf labels maakt, dan is het principe hetzelfde. Haal dan de pan van het vuur, laat de appels iets afkoelen en voeg fijngehakte bananen toe. Meng alles en wikkel het in pannenkoeken. Je kunt bovendien een lepel honing toevoegen, dit geeft de pannenkoeken een speciale smaak.

Aanbevolen: