Wat Moet De Waarde Van Het Geschenk Zijn?

Inhoudsopgave:

Wat Moet De Waarde Van Het Geschenk Zijn?
Wat Moet De Waarde Van Het Geschenk Zijn?

Video: Wat Moet De Waarde Van Het Geschenk Zijn?

Video: Wat Moet De Waarde Van Het Geschenk Zijn?
Video: Hoe vind je het perfecte cadeau? 2024, April
Anonim

Bij het kiezen van een cadeau is het belangrijk om op de kosten te letten. Mensen zijn in de regel bang om iets te goedkoop te presenteren, waardoor anderen belachelijk worden gemaakt en de ontvanger ongenoegen krijgt, maar een duur cadeau is tenslotte een slecht idee. Na het ontvangen te hebben, zal een persoon zich verplicht voelen.

Wat moet de waarde van het geschenk zijn?
Wat moet de waarde van het geschenk zijn?

instructies:

Stap 1

Bedenk hoeveel je bereid bent te besteden aan een cadeau. Deze waarde kan worden geleid door bij het kiezen van wat te kopen. Als u het moeilijk vindt om in uw hoofd in te schatten hoeveel geld u in de nabije toekomst zult ontvangen en uitgeven (bijvoorbeeld een maand), doe dit dan schriftelijk. Pak een stuk papier. Verdeel het met een potlood in twee gelijke kolommen. Titel een "Inkomsten", de andere "Uitgaven". Voer in de eerste alle inkomstenbronnen in (salaris, bonussen, enz.), met vermelding van het bedrag aan contante ontvangsten. Maak in de tweede een lijst van de waarschijnlijke uitgaven (voedsel, energierekeningen, geld "voor een regenachtige dag", terugbetaling van de lening, enz.).

Stap 2

Na het berekenen van het maximaal mogelijke bedrag van het geschenk, besluit u of u bereid bent om het te overschrijden. Dus als je enige zus gaat trouwen of je geliefde moeder jarig is, kun je geld lenen of kosten besparen om een duur artikel te kopen (bijvoorbeeld een wasmachine, stofzuiger of mobiele telefoon). Het kiezen van een cadeau voor een geliefde voor een belangrijke gebeurtenis is het geval wanneer u niet bang kunt zijn om het te "overdrijven" met de kosten. De enige beperking zijn uw materiële mogelijkheden.

Stap 3

Op 8 maart, 23 februari en andere "kleine" feestdagen is het niet nodig om dure geschenken te geven, zelfs niet aan de naaste mensen. Beperk jezelf tot een bedrag van 500 tot 1500 roebel. Op nieuwjaar - een beetje meer. Probeer dingen duurder te geven voor de verjaardag van uw dierbaren dan voor het nieuwe jaar. Op deze feestdag hoef je niet aan een groot aantal mensen een cadeau te geven, wat betekent dat je iets meer geld kunt uittrekken dan voor "algemene" feestdagen.

Stap 4

Let bij het kiezen van een cadeau voor vrienden, kennissen en collega's op hun inkomen, de nabijheid van uw relatie, het belang van het evenement en de geschatte waarde van de geschenken die zij u geven.

Stap 5

Voor bruiloften en jubilea is het gebruikelijk om ten minste 1000 roebel te geven (voor onbekende mensen is het voldoende om 500 roebel te presenteren). Het is beter om geen huwelijkscadeau te kopen, maar het geld in een envelop te geven. De pasgetrouwden bepalen zelf waaraan ze hun geld uitgeven.

Stap 6

Als je een cadeau voor een collega koopt, is het voldoende om 100-300 roebel uit te geven. Voor een schattig ding dat de ontvanger niet verplicht om iets terug te geven, is dit voldoende.

Stap 7

Onthoud wat iemand je op een feestdag heeft gegeven die even belangrijk is als die waarvoor je een cadeau kiest. Probeer iets te kopen dat de waarde die u wordt aangeboden niet overschrijdt.

Stap 8

Denk bij het kopen van een cadeau voor een vermogend persoon niet aan de prijs. Je kunt iets goedkoops kopen. Het belangrijkste is dat het item origineel is en dat de ontvanger het leuk vindt. Een geweldige optie is om een cadeau met je eigen handen te maken. Het bepalen van de kosten zal niet eenvoudig zijn, maar het zal veel positieve emoties met zich meebrengen.

Aanbevolen: