Wat Te Doen Met Je Eigen Handen Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Met Je Eigen Handen Voor Het Nieuwe Jaar?
Wat Te Doen Met Je Eigen Handen Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Wat Te Doen Met Je Eigen Handen Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Wat Te Doen Met Je Eigen Handen Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Waarom zijn VACCINATIEWEIGERAARS tegen een mogelijk corona-vaccin? | DANNY OP STRAAT S01E17 2024, Mei
Anonim

Nieuwjaar is het perfecte excuus om een echte goochelaar te worden. Het zijn tenslotte de tovenaars die een fantastische sfeer creëren en van de eenvoudigste en zelfs onnodige dingen iets moois en interessants maken. Met je eigen handen kun je decoraties maken voor een kamer en een feesttafel, kerstboomversieringen, kostuums en nog veel meer.

Kerstversieringen kunnen worden gemaakt van papier of restjes
Kerstversieringen kunnen worden gemaakt van papier of restjes

Noodzakelijk

  • - Breien;
  • - gekleurd papier;
  • - folie;
  • - ballon;
  • - snippers;
  • - draad;
  • - synthetisch touw;
  • - appels;
  • - noten;
  • - naai- en breigereedschappen;
  • - lijm;
  • - schaar.

instructies:

Stap 1

Begin met het maken van kerstboomversieringen. De eenvoudigste optie is om appels en noten in folie te wikkelen. Folie heeft een enkele laag nodig, zonder papieren basis. Het kreukt gemakkelijk, dus het zal niet moeilijk zijn om er een rond voorwerp in te wikkelen. Maak oogjes van dikke, goed gedraaide draden en hang je creaties aan de boom.

Stap 2

Je kunt ook speelgoed van papier maken. Opengewerkte sterren en sneeuwvlokken zien er erg goed uit. Knip een vel dun (maar ondoorzichtig) gekleurd papier zodat je een vierkant krijgt. Vouw het vierkant diagonaal en vervolgens de resulterende driehoek langs een denkbeeldige lijn die de rechte hoek verbindt met het middelpunt van de hypotenusa. Dit is een nieuwe driehoek, vouw hem nogmaals dubbel. Snijd de open rand af met een maaswerklijn. Het kan vooraf worden getekend. Het kan bestaan uit bochten, tanden, enz. Knip vervolgens de vouwen uit. Hoe meer tanden en inkepingen, hoe mooier de ster of sneeuwvlok zal worden. Trouwens, je kunt een vierkant niet alleen acht keer toevoegen, maar ook zes en tien keer. Je krijgt verschillende sneeuwvlokken.

Stap 3

Ballen gemaakt van draden zien er interessant uit op de kerstboom. Blaas de ballon op. Neem een bol katoenen draad, zoals een iris, en rijg het uiteinde van de draad door de naald. Prik met een naald door een plastic fles met lijm en trek de draad door de gaatjes. Wikkel de met lijm doordrenkte draad om de bal totdat er geen ruimte meer is, behalve een klein gaatje waar de bal bindt. Laat het product drogen. Prik vervolgens de ballon door en verwijder deze. De kerstbal kan worden versierd met applique.

Stap 4

Versier je feesttafel. Flessen zien er beter uit in gevallen die kunnen worden gebreid of genaaid van snippers. Begin met het breien van de hoes vanaf de onderkant. Het is beter om het te haken. Bind een ketting van 5-8 steken, sluit deze in een cirkel. Brei vervolgens in een cirkel met eenvoudige kolommen en maak 1 lus aan het begin van elke rij. Voeg gelijkmatig lussen toe om een platte cirkel te maken. Wanneer het iets groter wordt dan de bodem van de fles, begin dan met het breien van de zijkanten. Het is gewoon een pijp die in cirkels past zonder iets toe te voegen. Bind tot de gewenste hoogte, knoop de rand vast met kruidnagel. Als servetten van hetzelfde garen in zo'n hoes worden gebreid, zal de tafel erg elegant blijken te zijn.

Stap 5

Je kunt zelfs een kerstboom maken met je eigen handen of gewoon takjes die in een vaas worden geplaatst. Dit vereist een mooi gevormde tak en meerdere vellen dun wit of groen papier. Het papier kan transparant zijn. Folie zal het ook doen. Snijd een vel papier in reepjes van 3-5 cm breed, knip elke strook af met een kam, laat een ongesneden rand van 0,5-1 cm. Vet deze rand in met lijm. Wikkel de strip voorzichtig om de tak. Maak en bevestig nog een paar van deze strips.

Aanbevolen: