Hoe Breng Je Een Weekend Door Met Voordelen Voor Lichaam En Geest

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Een Weekend Door Met Voordelen Voor Lichaam En Geest
Hoe Breng Je Een Weekend Door Met Voordelen Voor Lichaam En Geest

Video: Hoe Breng Je Een Weekend Door Met Voordelen Voor Lichaam En Geest

Video: Hoe Breng Je Een Weekend Door Met Voordelen Voor Lichaam En Geest
Video: Helen van lichaam en geest 2024, April
Anonim

Een constante overbelasting van het centrale zenuwstelsel leidt tot de ontwikkeling van ernstige ziekten en de opgehoopte stress versnelt het verouderingsproces. Hoe zit het met het plannen van een goed weekendje weg?

hoe plan je je weekend
hoe plan je je weekend

De drukke werkweek eindigt vandaag met het populaire woord "weekend". Een goed gepland weekend helpt je niet alleen om te ontspannen, maar ook om het maximale uit jezelf te halen. Een reeks leuke feesten of filmvertoningen in een sfeer van huiselijk comfort mag natuurlijk ook ontspanning worden genoemd. Maar zo'n tijdverdrijf brengt niets anders dan een nieuwe portie vermoeidheid. Zelfs een uitstapje naar de natuur kan een leuk avontuur of een zenuwslopend uitje worden.

Eerste rustdag

Zelfs als het weekend gepland is om bij wijze van spreken in winterslaap te worden doorgebracht, om het wekelijkse gebrek aan slaap kwijt te raken, kan veel meer voordeel worden behaald door slaap te plannen.

De opgehoopte vermoeidheid zal niet alleen niet in een droom verdampen, maar integendeel, het overbelaste centrale zenuwstelsel zal besluiten volledig los te komen. Dat wil zeggen, het zal het lichaam veel langer laten slapen dan gepland. En dan is het scenario van de vrije dag klaar: eten - slapen. Overwerkte maag, irritatie en nieuwe vermoeidheid.

Het is veel beter om een "rustdag voor het hele organisme" te regelen.

  • Vrijdagavond moet om elf uur 's avonds afgelopen zijn en het avondeten moet licht zijn.
  • De ochtend is het begin van een vastendag. Kruidenthee en een klein ontbijt zijn een goed begin voor een licht dutje. Het is alleen aan te raden om lang te ontbijten en te genieten van elk stukje gezond voedsel.
  • De slaapkamer moet goed geventileerd zijn en verzadigd zijn met aangename geuren. Een aromalamp of luchtbevochtiger is daarbij een goede aanvulling. Je moet zeker de telefoon en de deurbel uitzetten. Zo'n droom zal onmiskenbaar nuttiger zijn. En om jezelf van zo'n middagrust te kunnen voorzien, moet deze van tevoren worden gepland en niet op het laatste moment rondrennen op zoek naar een bak met water om de luchtbevochtiger te vervangen.
Afbeelding
Afbeelding

Tweede dag voor avontuur

Zo'n rust zal ongetwijfeld een portie nieuwe kracht geven, en de tweede vrije dag kan worden besteed aan bijvoorbeeld reizen. Als je het plant, kun je op één dag veel nieuwe indrukken krijgen.

Een uitstapje naar een museum, een wandeling in de natuur of gewoon een promenade langs de straten van de stad is een echte reis. Een vooraf opgesteld plan laat zelfs een bekende stad vanuit een nieuw perspectief zien. Het is erg belangrijk om in dit plan een clausule over gezond eten op te nemen. Een snack eten in een fastfoodrestaurant is niet het juiste om te doen.

Zelfs als er in het weekend een feest gepland is, kan het ook nuttig worden geregeld en heb je tijd om te ontspannen. Veel zwaar eten en sterke drank, veel werk in de keuken en een verpletterende klap voor het lichaam. En als je in een week lichte snacks, gezonde en lekkere drankjes en vooral een interessant feestprogramma plant, dan wordt het een onverwachte en volwaardige rust.

Aanbevolen: