Wat Te Zien Op De III Internationale Biënnale Voor Jonge Kunst In Moskou

Wat Te Zien Op De III Internationale Biënnale Voor Jonge Kunst In Moskou
Wat Te Zien Op De III Internationale Biënnale Voor Jonge Kunst In Moskou

Video: Wat Te Zien Op De III Internationale Biënnale Voor Jonge Kunst In Moskou

Video: Wat Te Zien Op De III Internationale Biënnale Voor Jonge Kunst In Moskou
Video: Jitske's Vlog in Moskou Februari 2018 2024, Mei
Anonim

Totale globalisering, de beschikbaarheid van alle informatie, de mogelijkheden van de virtuele wereld doven het menselijk vermogen om onderscheid te maken tussen waarheid en onwaarheid, echt, "levend" en kunstmatig, "dood". Alle echte waarden en belangrijke zaken zijn verborgen onder het klatergoud van opgelegde prioriteiten. Jonge kunstenaars, verenigd onder de klatergoudzon, proberen in zichzelf en in deze wereld dat echte ding te vinden dat echt belangrijk en noodzakelijk is voor de hele mensheid.

Wat te zien op de III Internationale Biënnale voor Jonge Kunst in Moskou
Wat te zien op de III Internationale Biënnale voor Jonge Kunst in Moskou

Op 11 juli 2012 vond in Moskou de opening plaats van de III International Biennale for Young Art. Catherine Becker werd de hoofdconservator van de Biënnale. De curator besloot het aantal deelnemers aan het hoofdproject terug te brengen tot 80 auteurs. Catherine Becker verklaarde deze innovatie door het feit dat de toeschouwer een belangrijk onderdeel is van het artistieke proces.

De deelnemers aan het hoofdproject zijn vertegenwoordigers van verschillende landen en culturen, maar ze zijn verenigd door het probleem van de plaats van de kunstenaar en zijn positie in de moderne wereld. Dit idee is vervat in de titel van het hoofdproject - "Onder de klatergoudzon". De Biënnale nodigt bezoekers ook uit om kennis te maken met verschillende stijlen en methoden van jonge kunst.

De exposities van het hoofdproject bevinden zich in het Central House of Artists, het Muzeon Park of Arts en het Central Park of Culture and Leisure vernoemd naar M. Gorki. Het einde van de tentoonstelling van het hoofdproject is gepland voor 10 augustus 2012.

Rusland wordt vertegenwoordigd door de werken van kunstenaars: Arseny Zhilyaev (project "Time Works for Communism" 2010), Anna Titova, Alexei Vasiliev ("Extra Chair" 2011); fotograaf Anastasia Khoroshilova (fragment van het project "Russen" - kleurenfotografie) en anderen.

De tweede op rij, maar niet in belang en interessantheid van werken, is het strategische project "Unfinished Analysis". Een andere geweldige vrouw, kunstcriticus Elena Selina, werd de curator. In dit project worden kunstenaars uitgenodigd die om de een of andere reden "Under the Sun from Tinsel" niet hebben gekregen.

Exposities van het Unfinished Analysis-project bevinden zich op twee locaties: het National Center for Contemporary Art en het Moscow Museum of Modern Art. Het begon zijn werkzaamheden op 12 juli en eindigt op 12 augustus bij de NCCA en op 19 augustus bij de MMOMA.

Zeer interessante werken in het kader van dit project werden gepresenteerd door de ZIP art group (“Utopia”. 2011. Acrylic, wood, paper, plasticine), Misha Most (“Constitution” 2011-2012. Graffiti), Antonello Ghezzi (installatie “Let op, deur! ". 2012), Française Cecile Ibarra (" 250 blauwe kragen ". 2010. Installatie).

Om de problematiek van jonge curatoren onder de aandacht te brengen, heeft Katrina Becker een speciaal programma samengesteld. Op verschillende locaties in de stad worden 17 projecten getoond die daarin zijn opgenomen.

De III Biënnale voor Jonge Kunst gaat gepaard met een parallel programma dat 2 festivals combineert (een gewijd aan straatkunst en de tweede aan cinema) en 9 projecten die aansluiten bij de thema's van de biënnale.

Aanbevolen: