Wat Te Zien In Montenegro

Inhoudsopgave:

Wat Te Zien In Montenegro
Wat Te Zien In Montenegro

Video: Wat Te Zien In Montenegro

Video: Wat Te Zien In Montenegro
Video: Top 10 Things to Do u0026 See in Montenegro 2024, Mei
Anonim

Montenegro is een gezellig land waar je een goedkope vakantie kunt hebben en een onvergetelijke ervaring kunt opdoen. Kunnen schone stranden, middeleeuwse architectuur, heilige monumenten, nationale parken en reservaten worden genegeerd?

Wat te zien in Montenegro
Wat te zien in Montenegro

Ostrog klooster

Het Ostrog-klooster is een van de belangrijkste attracties die je moet zien terwijl je in Montenegro bent. Vanwege de activiteiten van Vasily Ostrozhsky waren in het klooster alle gelovigen van de denominatie aanwezig. Van jongs af aan diende Vasily God, leidde hij een rechtvaardig leven tot het einde van zijn dagen en hielp hij andere mensen. Het klooster is uniek, niet alleen vanwege de wonderen die op zijn grondgebied hebben plaatsgevonden, maar ook vanwege de locatie - het lijkt tot een rots te zijn uitgegroeid.

Skadar-meer

Als u van de natuur houdt, dan zult u van het nationale park houden, op het grondgebied waarvan het grootste meerreservaat zich bevindt. Het reservaat wordt gekenmerkt door een goede flora en fauna - er leven meer dan 30 soorten zeldzame vissen en 270 soorten vogels. Op de eilanden bij het meer van Skadar zijn er orthodoxe kloosters en kerken, waarachter zich prachtige landschappen openen.

Sint Stefanus

Het visitekaartje van Montenegro is het eilandhotel Sveti Stefan, dat op de meeste vakantiekaarten en souvenirs staat afgebeeld. Het eiland werd in 1957 omgevormd tot een hotel en herbergt nu ultra-high-end hotels en villa's.

Mount Lovcen

Het belangrijkste symbool van Montenegro is de berg Lovcen - het hoogste punt van de bergketen en een nationaal park. Op de berg ziet u unieke architectonische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes. Ook op de berg is er een museum, een bibliotheek en een mausoleum ter ere van Petr Njegos, die een van de grootste filosofen en staatslieden van Montenegro was.

Djurdjevic-brug

Montenegro staat bekend om de hoogste verkeersbrug van Europa. Zelfs vóór de Tweede Wereldoorlog was ingenieur Lazar Yaukovich bezig met de ontwikkeling van een brug met een hoogte van 160 meter. De brug bevindt zich boven de kloof van de Tara-rivier en heeft een esthetische uitstraling, waarvoor hij vaak "opengewerkt" wordt genoemd. Bij de ingang van de brug staat een monument voor Yaukovich.

Cetinje

Cetinje wordt beschouwd als de historische hoofdstad van Montenegro. Toen Negos de staat regeerde, waren er veel verbazingwekkende gebouwen in het centrale deel van Cetinje: kerken, woningen, onderwijsinstellingen. Cetinje kan ook de culturele hoofdstad worden genoemd, omdat het de eerste plaats in het land inneemt wat betreft het aantal musea.

Tara rivierkloof

Montenegro heeft de op een na diepste ter wereld en de diepste canyon van Europa, die op de UNESCO-lijst stond. De beschermde kloof van de Tara-rivier ligt in het noordelijke deel van Montenegro en heeft ongewone grotten die nog niet volledig zijn onderzocht door archeologen. Op het grondgebied van het reservaat kunt u de plantendiversiteit en de uitgestrekte fauna opmerken.

Aanbevolen: