Moet Ik Mijn Oma Een IPhone Geven?

Inhoudsopgave:

Moet Ik Mijn Oma Een IPhone Geven?
Moet Ik Mijn Oma Een IPhone Geven?

Video: Moet Ik Mijn Oma Een IPhone Geven?

Video: Moet Ik Mijn Oma Een IPhone Geven?
Video: Apple, ЧЁ ТАК ДЕШЕВО? 🔥 iPhone 12 меня реально ОГОРЧИЛ... 2024, Mei
Anonim

Apple-producten zijn erg populair en volgens enquêtes onder de bevolking is de iPhone-mobiele telefoon een van de meest begeerde geschenken. Nadat u hebt besloten een cadeau te doen aan zo'n belangrijk persoon als een grootmoeder, is het waarschijnlijk dat uw keuze op dit specifieke apparaat zal vallen. Maar zou zo'n geschenk nuttig zijn voor een bejaarde?

Moet ik mijn oma een iPhone geven?
Moet ik mijn oma een iPhone geven?

Wat is er te zien met een bril

Veel oudere mensen ervaren een slecht gezichtsvermogen en dit kan het gebruik van een Apple-telefoon erg moeilijk maken. Het is handig om films te kijken en boeken te lezen op een iPhone, te corresponderen met sms-berichten en te navigeren via een kaart, maar wat heb je aan deze functies als je oma ze gewoon niet kan gebruiken. Let op het vijfde telefoonmodel, dat een groter scherm heeft dan de iPhone 4 en iPhone 4s. Een voordeel ten gunste van een mobiele telefoon van Apple is dat de beelden op het scherm van het toestel ook op een zonnige dag goed zichtbaar zijn.

Misschien is het zinvol om te wachten met de aankoop. De release van iPhone6 met een schermdiagonaal van 5,5 inch staat gepland voor 2015.

Fijne motoriek

Oma's vingers, gewend om in de grond te werken, zijn niet meer zo lenig als de vingers van jonge mensen. Het kan voor haar moeilijk zijn om knoppen op het aanraakscherm in te drukken, en in combinatie met een slecht gezichtsvermogen wordt het schrijven van een bericht of het toevoegen van een nummer aan het telefoonboek bijna een overweldigende taak. Als je merkt dat je grootmoeder wordt gekweld door pijn in haar armen, is het al moeilijk voor haar om taken uit te voeren die precieze bewegingen vereisen: ze stopte bijvoorbeeld met borduren, hoewel het ooit haar favoriete tijdverdrijf was, zal het moeilijk voor haar zijn omgaan met een iPhone. Voor zo'n bejaarde is een gewone drukknoptelefoon handiger. Als de grootmoeder gemakkelijk een draad in een naald steekt, zal het voor haar ook gemakkelijk zijn om met het sensorische apparaat om te gaan.

Houd er rekening mee dat de iPhone geen snelkeuze heeft - een functie die vaak ouderen helpt, die slecht thuis zijn in de bediening van hun mobiele telefoons.

High Tech

De iPhone heeft een heleboel handige functies. U kunt programma's en games op uw telefoon installeren die het leven gemakkelijker kunnen maken en de eigenaar van dit apparaat kunnen vermaken. Overweeg echter voordat u besluit te kopen of uw grootmoeder het kan. Heeft ze een computer waarop ze iTunes kan installeren, een programma dat het gemakkelijker maakt om met het apparaat te werken en applicaties te installeren. Zal een oudere vrouw zich kunnen registreren bij de iTunes Store? En, tot slot, zal ze echt een slimme wekker en een elektronische maankalender gebruiken om haar zomerhuiswerk te synchroniseren met de loop van het hemellichaam. Als je grootmoeder erg geïnteresseerd is in nieuwe technologieën, bezit ze vol vertrouwen een computer en zou ze het niet erg vinden om een nieuwe gadget onder de knie te krijgen, geef haar dan een iphone.

Aanbevolen: