Geraniums Kweken En Verzorgen

Inhoudsopgave:

Geraniums Kweken En Verzorgen
Geraniums Kweken En Verzorgen

Video: Geraniums Kweken En Verzorgen

Video: Geraniums Kweken En Verzorgen
Video: Geraniums stekken, binnen overwinteren en verzorgen (Pelargonium) 2024, April
Anonim

Geranium is een meerjarige bloem, die zich onderscheidt door een eigenaardige geurige geur, heldere bloemen en een lange levensduur. Deze plant heeft ook antibacteriële eigenschappen dankzij de speciale essentiële oliën. Geranium is geen wispelturige plant, maar heeft toch wat persoonlijke verzorging nodig.

Geraniums kweken en verzorgen
Geraniums kweken en verzorgen

Voortplanting en teelt van geranium

Je kunt binnen- en tuingeraniums vermeerderen met stekken, die beter in de lente of de herfst kunnen worden geoogst. Om dit te doen, worden ze uit de apicale of zijscheuten gesneden, zodat het hoofddeel een lengte heeft van 6 cm en 2-3 bladeren. Daarna worden de stekken enkele uren gedroogd, de snede wordt besprenkeld met gemalen steenkool en in een kleine pot geplant. Vervolgens hoeft u alleen de grond water te geven, zonder de stengel of bladeren aan te raken.

De optimale luchttemperatuur voor beworteling is van 19 tot 22 ° C.

Geranium kan worden gekweekt met zaden, die in de regel zeer goed en overvloedig ontkiemen. Ze worden geplant in een vochtig en los substraat, bestaande uit twee delen graszoden, een deel zand en een deel veen. De zaden worden besprenkeld met 2 cm aarde, de aarde wordt besproeid met een spuitfles en de doos met de aanplant is bedekt met glas. Periodiek moet de grond worden bevochtigd en geventileerd. Na het verschijnen van zaailingen wordt het glas verwijderd en wordt de doos met zaailingen op een lichte plaats geplaatst. Wanneer de zaailingen meerdere bladeren vormen, worden ze in kleine potten geplant en goed verzorgd.

Geraniumverzorging

Geranium is een lichtminnende plant, dus het moet op goed verlichte plaatsen worden geplaatst, maar tegelijkertijd is het raadzaam om het te beschermen tegen direct zonlicht. Als er in de herfst en winter een gebrek aan toewijding is, wordt het aanbevolen om het te verlichten met fluorescentielampen, anders zal de kleur van de bladeren en bloeiwijzen zijn helderheid verliezen.

Een of twee keer per maand moeten geraniums worden gevoed met universele meststoffen, vooral in de zomer. In een pot met deze bloem moet er een los en vruchtbaar aarden mengsel zijn, evenals een goede drainage, omdat bij stilstaand vocht geraniums kunnen afsterven als gevolg van rotting van het wortelstelsel.

Om ervoor te zorgen dat de geranium uitgroeit tot een mooie struik, en niet tot een lange tak, moeten de toppen van de bloem van tijd tot tijd worden bijgesneden. Het is ook nuttig om droge en gele bladeren te verwijderen. In de zomer kunnen geraniums direct in een pot in een bloementuin worden overgeplant, maar vergeet niet om water te geven. En in de winter is het raadzaam om er een temperatuurregime voor te handhaven van 10 tot 15 ° C.

Ampel-variëteiten van geraniums verdragen geen temperaturen onder 12 ° C.

In de zomer moet deze bloem overvloedig worden bewaterd, maar tegelijkertijd moet je constant controleren of het waterafvoersysteem goed werkt en het wortelsysteem niet begint te rotten. In de winter hebben geraniums niet veel vocht nodig, dus het is voldoende om ze eenmaal per week water te geven. Maar deze bloem verdraagt \u200b\u200bbespuiten heel slecht.

Aanbevolen: