Hoe Is Wereld Breidag In Het Openbaar?

Hoe Is Wereld Breidag In Het Openbaar?
Hoe Is Wereld Breidag In Het Openbaar?

Video: Hoe Is Wereld Breidag In Het Openbaar?

Video: Hoe Is Wereld Breidag In Het Openbaar?
Video: Is jy al ingeënt? 2024, April
Anonim

Alle breiliefhebbers kunnen samenkomen en een ongewone vakantie vieren - Wereld Breidag in het openbaar. Het werd uitgevonden door een Française, een breiliefhebber Daniel Lendes, maar vandaag is deze traditie "gevestigd" in veel landen - Rusland, Oekraïne, de VS, Engeland, Finland, Zweden, Estland en anderen.

Hoe is Wereld Breidag in het openbaar?
Hoe is Wereld Breidag in het openbaar?

Wereld Breidag wordt elke tweede zaterdag in juni gevierd. In de regel is het van charitatieve aard - dingen die verband houden met deze dag worden gedoneerd aan weeshuizen, aan fondsen om mensen in nood te helpen, of verkocht op beurzen (het geld wordt ook naar goede doelen gestuurd). Om het werk efficiënter te maken, brengen de deelnemers voorverbonden blanco's of kant-en-klare dingen mee, en op de vakantie zelf naaien ze alleen de details aan elkaar.

Deelnemers zullen van tevoren via aankondigingen of internet te weten komen over de aanstaande vakantie. Officiële verzamellocaties worden gepubliceerd op wwkipday.com, maar in veel steden wordt het feest gewoon via sociale media georganiseerd. Bij elkaar komen in een openbare plaats - een openbare tuin, een park, een plein, in een café - de deelnemers genieten van hun favoriete bedrijf. U kunt breien met breinaalden of haken, afhankelijk van uw wens. Zelfs degenen die niet weten hoe ze moeten breien, kunnen deelnemen aan het evenement - er worden vaak masterclasses en trainingslessen georganiseerd.

Soms wordt er een breifeest georganiseerd door winkels die garen en handwerk verkopen, of ze kunnen het evenement sponsoren. In dit geval worden, om het evenement interessanter te maken, wedstrijden, modeshows, tentoonstellingen gehouden, worden prijzen en geschenken verstrekt voor de beste deelnemers. Iedereen kan zijn vaardigheden en talenten tonen, zijn potentieel onthullen.

Tegenwoordig wordt deze feestdag gehouden in meer dan 350 steden over de hele wereld, dat wil zeggen overal waar breiliefhebbers zijn. Als ze in jouw stad of wijk nog nooit van zo'n dag hebben gehoord, organiseer die dan zelf. Neem contact op met degenen die graag breien via sociale netwerken of de media, bedenk een doel (bijvoorbeeld om het dichtstbijzijnde weeshuis te helpen), een plaats en tijd om samen te komen - en er zullen zeker mensen zijn die dat willen.

Aanbevolen: