Hoe Geef Je Het Beste Bloemen

Inhoudsopgave:

Hoe Geef Je Het Beste Bloemen
Hoe Geef Je Het Beste Bloemen

Video: Hoe Geef Je Het Beste Bloemen

Video: Hoe Geef Je Het Beste Bloemen
Video: TOP 10 DIY: Как обернуть букет цветов 2024, April
Anonim

Bloemen zijn een universeel geschenk. Een mooi boeket dient als een uiting van liefde en respect en vormt een aanvulling op de felicitatietoespraak. De kunst van het geven van bloemen heeft zijn eigen subtiliteiten. Het is misschien beter om de voorbereiding van een feestelijke compositie toe te vertrouwen aan bloemisten die de symbolen van planten, de regels voor hun combinatie en ontwerp perfect kennen. Tijdens de presentatie van het boeket moet de gever ook enkele nuances onthouden.

Hoe geef je het beste bloemen
Hoe geef je het beste bloemen

Noodzakelijk

  • - bloemen;
  • - wenskaart.

instructies:

Stap 1

Vertel bij het bestellen van een boeket aan de bloemisten aan wie u het gaat geven en met welke reden. Experts helpen je bij het kiezen van planten die qua kleur, grootte en geur bij elkaar passen en bieden mooie accessoires.

Stap 2

Traditioneel krijgen meisjes in Rusland roze rozen in knoppen, jonge vrouwen - anjers en rozen met delicate tinten, tulpen, chrysanten, oudere vrouwen - elegante hortensia's, cyclamen, lichtgekleurde rododendrons. Op haar veertigste en zestigste verjaardag krijgt de dame anjers aangeboden. Vrouwencomposities zijn meestal rond.

Stap 3

Grote boeketten rozen, anjers en chrysanten worden als mannelijk beschouwd. Het compositiepalet wordt gedomineerd door rood en wit. Bloemen moeten lange stelen hebben. De ideale vorm voor een mannenboeket is langwerpig, driehoekig of piramidaal.

Stap 4

Ook kinderen kunnen en moeten bloemen krijgen. Kies voor kinderen delicate boeketten met ingewikkelde vormen van viooltjes, viooltjes, madeliefjes. In het midden kun je één grote bloem plaatsen, bijvoorbeeld een gerbera. Tulpen, die het beste zonder verpakking worden gepresenteerd, worden ook als kindertulp beschouwd.

Stap 5

Besteed aandacht aan de selectie van kleuren voor speciale gelegenheden. Dus, als hij voor de eerste keer naar het huis van de bruid gaat, moet een jonge man twee boeketten klaarmaken - voor het meisje en haar moeder. De eerste samenstelling van de etiquette moet worden samengesteld uit licht geopende knoppen van pasteltinten (rozen, anjers, gerbera's, enz.), De tweede - van volwassen lelies of chrysanten.

Stap 6

Feliciteer een getrouwd stel met de geboorte van een kind, geef de moeder een boeket roze of rode bloemen voor het meisje, blauw, blauw en paars - voor de jongen. De ouders van de tweeling krijgen twee boeketten aangeboden.

Stap 7

Draag bloemen altijd ondersteboven. In deze positie verliezen ze hun frisheid niet en breken ze niet door een onbedoelde windvlaag. Volgens de etiquette moet een vrouw het boeket dragen. Aangekomen op het feest overhandigt ze de bloemen aan de man.

Stap 8

Verwijder de vakantieverpakking niet. Een paar jaar geleden was er een strikte regel die vereiste dat je ongevouwen bloemen zonder mankeren presenteerde. Tegenwoordig is een floristische verpakking een harmonieus element van een boeket dat het plechtiger en origineler maakt.

Stap 9

Geef bloemen volgens het principe van het tegenovergestelde van geslacht: man - dame en vice versa. Onthoud echter dat vrouwen elkaar eerst moeten begroeten. Geef op familievakanties een boeket aan de minnares van het huis, buig licht en zeg een paar warme zinnen.

Stap 10

Houd de bloemen in je linkerhand terwijl je de held van de gelegenheid begroet. Zorg ervoor dat de stelen niet naar de zijkant gericht zijn, maar rechtstreeks naar de vloer. Als u klaar bent met spreken, plaatst u het boeket in uw rechterhand en geeft u het voorzichtig door. Daarna kunt u het voorbereide geschenk geven.

Aanbevolen: