Waar Zandstranden Zijn In Rusland

Inhoudsopgave:

Waar Zandstranden Zijn In Rusland
Waar Zandstranden Zijn In Rusland

Video: Waar Zandstranden Zijn In Rusland

Video: Waar Zandstranden Zijn In Rusland
Video: Naakt zwemmen of een doorwaadbare plaats zoeken? Individuele wandeling naar Pripyat. Deel 1. 2024, April
Anonim

Zandstranden zijn het populairst onder vakantiegangers in vergelijking met kiezel- of andere soorten stranden. Het zijn de zandstranden die ideaal zijn voor gezinnen met kinderen en voor degenen die leren zwemmen. Een schone bodem en zacht zand - wat heb je nog meer nodig voor een heerlijke rust aan het water? Op het grondgebied van Rusland zijn er veel uitstekende fijne zandstranden.

Waar zandstranden zijn in Rusland
Waar zandstranden zijn in Rusland

Stranden aan de Zwarte Zee

De Krim is zo geliefd bij veel vakantiegangers, juist vanwege de uitstekende zandstranden. Schoon water en een bodem zonder scherpe stenen is nog een reden waarom een vakantie op de Krim zeer comfortabel zal zijn.

De stranden van Donuzlav worden als de beste beschouwd. Het zand beschermt de kustlijn tegen allerlei soorten schade, zoals erosie en breuken, dus de integriteit van deze stranden is wettelijk beschermd: het is verboden om daar zand voor welk doel dan ook te nemen. De stranden van Donuzlav beginnen bij het dorp Mirny en strekken zich uit in de richting van Evpatoria aan de ene kant en aan de andere kant tot aan de Baikal Spit. De nederzettingen die zich op de zachte stranden van Donuzlav bevinden: Chernomorskoe, Olenevka, Zaozernoe, Popovka, Novo-Fedorovka, Shtormovoe, Mezhvodnoe en Cape Tarkhankut bevinden zich ook op dit gebied. De stranden van Kalamitsky Bay worden beschouwd als de beste voor gezinnen met kinderen, omdat het water er snel opwarmt en ze vrij ondiep zijn.

Als u liever een strandvakantie met een tent wilt, ga dan naar de dorpen Olenevka of Mezhvodnoye. Maar vergeet niet dat dit plaatsen zijn voor degenen die de voorkeur geven aan groen toerisme. Mensen houden de plekken waar ze kamperen schoon.

Zandstranden in het Krasnodar-gebied bevinden zich in de buurt van het dorp Anapa. Het zand is zo mooi, goudkleurig en fijn en ook heel schoon. De stranden in Dzhemete zijn ook een uitstekende optie voor gezinnen met kinderen, omdat de bodem vrij vlak is. Het woord "djemete" zelf betekent "gouden zand".

Kaspische Zee, Azov en Oostzee

De Zee van Azov is erg ondiep en de hele kustlijn is zanderig. Ook deze zee is erg warm.

De Kaspische Zee is ook beroemd om zijn zandstranden. De beste zandstranden bevinden zich in de Wolga-delta, waar Astrachan ligt. Er zijn vaak thermale bronnen in de buurt van de stranden.

Een heel mooi strand ligt aan de Baltische Zee - dit is de Koerse Schoorwal in Kaliningrad. Het strand is erg breed en het zand is fijn en licht. Dennenbossen omringen deze pracht. Maar het zwemseizoen duurt hier niet lang.

Stranden aan het meer

Zandstranden zijn ook typisch voor meren, waarop sommige mensen liever op zee rusten. Het bekendste meer van Rusland is Baikal. De mooiste Baikal-duinen, lange brede stranden, helder water… Het enige nadeel is dat het water in Baikal behoorlijk koud is, het meer warmt niet elk jaar op voor aangenaam zwemmen.

Het Onegameer in Karelië heeft zeer mooie zandstranden. Ze zijn klein, maar ze worden de hele tijd aangetroffen.

Seliger - deze plaats is erg populair geworden als toeristisch gebied. Er zijn veel stranden rond het meer. Er zijn zowel budget- als luxe accommodatiemogelijkheden.

Aanbevolen: