Waar In Rusland Kun Je Surfen

Inhoudsopgave:

Waar In Rusland Kun Je Surfen
Waar In Rusland Kun Je Surfen

Video: Waar In Rusland Kun Je Surfen

Video: Waar In Rusland Kun Je Surfen
Video: Arakmaja - A Moroccan Surf Documentary 2024, April
Anonim

Er wordt aangenomen dat surfen op de Russische breedtegraden onmogelijk is - de verbeelding trekt enorme oceaangolven ergens op het zuidelijk halfrond. In feite hoeven degenen die het surfen onder de knie willen krijgen niet ver te reizen - ze kunnen hun droom in Rusland realiseren, je hoeft alleen de plaatsen te kennen.

Waar in Rusland kun je surfen
Waar in Rusland kun je surfen

Vladivostok is een echte vondst voor zowel professionele surfers als beginners. Masters kunnen hun best doen op het jaarlijkse toernooi en amateurs kunnen een ervaren trainer vinden en leren de golf te vangen. Dit kan zowel in de omgeving van Vladivostok als in de stad zelf. Zelfs eilanden kunnen "nuttig" zijn. Het surfseizoen is hier lente en zomer, het water is meestal erg warm, dus speciale pakken zijn niet nodig.

St. Petersburg - een zomersprookje

Deze stad is niet alleen beroemd om zijn grachten en leeuwen, maar ook om zijn uitstekende surfomstandigheden. Vanwege het winderige weer stijgen golven die de hoogte van een persoon overschrijden vaak op in het Ladoga-meer, wat de veroveraars van het waterelement enorm aantrekt. De Finse Golf is ook al heel lang een favoriet onder atleten. In St. Petersburg kun je een instructeur vinden als je ervan droomt om voor de eerste keer te surfen. Toegegeven, het weer hier is specifiek, je moet gaan rusten op het hoogtepunt van de zomer, omdat de rest van de tijd het water en de wind koud genoeg zijn, vooral voor een beginner. In het koude seizoen zijn de Finse Golf en het Ladogameer bedekt met ijs.

Regio Kaliningrad - een rustige haven met golven

De kust van de Oostzee is een geweldige plek voor liefhebbers van surfen, maar tegelijkertijd een negatieve houding hebben ten opzichte van harde wind, zoals in St. Petersburg. De regio Kaliningrad is perfect voor beginners en degenen die nog niet zeker zijn van de kracht van het waterelement.

Zwarte Zee - golven en zon

De Zwarte Zee wordt als warm en kalm beschouwd, maar in feite zijn er vaak sterke golven aan de kust. Voor wie van een strandvakantie houdt is dit niet de meest aangename ervaring, maar voor surfers is het een waar sprookje. Wilt u niet alleen de golven bevaren, maar ook genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving, kies dan voor Gelendzhik. In deze stad kun je een quad huren en over een kronkelige weg rijden, met een kabelbaan rijden en genieten van de frisse lucht. Het water is hier erg warm van het midden van de lente tot de vroege herfst.

Anapa en het Krasnodar-gebied zullen ook indruk maken op surfers. Maar golven zijn er niet altijd, je moet niet alleen de golf pakken, maar ook het weer. Dit is een geweldige optie voor diegenen die een actieve vakantie willen combineren met het strand. Als je hier nog andere vormen van amusement aan wilt toevoegen (bars, disco's, restaurants, enz.), kies dan gerust voor Sochi. De kust van de Zwarte Zee is even goed geschikt om te surfen, de kosten hangen grotendeels af van de bestemming.

Aanbevolen: