Wanneer De Beroepsvakantie Van Werknemers In Het Openbaar Vervoer

Inhoudsopgave:

Wanneer De Beroepsvakantie Van Werknemers In Het Openbaar Vervoer
Wanneer De Beroepsvakantie Van Werknemers In Het Openbaar Vervoer

Video: Wanneer De Beroepsvakantie Van Werknemers In Het Openbaar Vervoer

Video: Wanneer De Beroepsvakantie Van Werknemers In Het Openbaar Vervoer
Video: De complete gids voor mondkapjes in het openbaar vervoer | NU.nl 2024, April
Anonim

De Dag van de Medewerker Automobiel en Stadsvervoer is een professionele feestdag voor alle automobilisten en medewerkers van het stedelijk openbaar vervoer. Wanneer is deze feestdag verschenen en op welke dag wordt het gevierd?

Wanneer de beroepsvakantie van werknemers in het openbaar vervoer
Wanneer de beroepsvakantie van werknemers in het openbaar vervoer

geschiedenis van de vakantie

Voor het eerst verscheen de Dag van de Wegvervoersarbeiders op 15 januari 1976 bij decreet van het Presidium van de Opperste Sovjet van de USSR. Het werd jaarlijks gevierd elke laatste zondag in oktober tot 1996, toen de vakantie van wegvervoerders werd gecombineerd met de dag van wegwerkers. Zo werd jaarlijks op de laatste zondag van oktober de "Dag van de arbeiders van het wegvervoer en de wegenbouw" gevierd.

In 2000 werd de feestdag opnieuw gescheiden, waardoor de Dag van de wegwerkers werd verplaatst naar de derde zondag in oktober.

Sinds 2012 is de feestdag, die wordt gevierd op de laatste zondag van oktober, verdeeld tussen automobilisten en OV-ers. Sindsdien is de Dag van de Arbeider van het auto- en stadspassagiersvervoer verschenen, een professionele feestdag voor alle bestuurders van stadsvervoer, hoofden van personen- en motorvervoerbedrijven, ingenieurs en technische arbeiders en werknemers, evenals leraren van vervoerseducatie instellingen en wetenschappers van de relevante industrie.

Russisch openbaar vervoer

Een speciale rol is toegewezen aan de wegvervoerscommunicatie op het grondgebied van Rusland, omdat het het land langs de hoofdroutes verbindt en vervoerstoegankelijkheid biedt tot de meest afgelegen regio's. De dagelijkse vervoersmobiliteit van 2/3 van de Russische bevolking wordt verzorgd met behulp van stedelijk openbaar vervoer zoals trolleybussen, bussen, metro's, trams, hogesnelheidstrams, elektrische treinen, monorails, enzovoort.

Al het openbaar personenvervoer is een essentieel onderdeel van een systeem dat dagelijks enorm veel mensen laat functioneren.

Volgens een vertegenwoordiger van het Ministerie van Transport van de Russische Federatie bereikte het Russische wegvervoer in het najaar van 2011 een indicator van 60% van het passagiersvervoer in het land en een indicator van 55% van het vrachtvervoer. Deze sector biedt werk aan meer dan 3 miljoen mensen en 39 miljoen voertuigen uit de staatsparken van Rusland - en dit zijn 33 miljoen auto's, 900 duizend bussen en 3,5 miljoen vrachtwagens. In steden reizen passagiers met zeven metro's (6,3 duizend rijtuigen) en meer dan 20 duizend trams. Hierdoor kan het openbaar vervoer ongeveer 85% van de huishoudelijke en werkreizen van de bevolking in voorstedelijk en stedelijk verkeer verzorgen.

Aanbevolen: