Hoe Cadeaus Voor Werknemers Te Regelen

Inhoudsopgave:

Hoe Cadeaus Voor Werknemers Te Regelen
Hoe Cadeaus Voor Werknemers Te Regelen

Video: Hoe Cadeaus Voor Werknemers Te Regelen

Video: Hoe Cadeaus Voor Werknemers Te Regelen
Video: Kijkje achter de schermen: Hoe de laatste verzorging zorgt voor een mooie herinnering 2024, April
Anonim

In elk team waar een vriendelijke sfeer ontstaat, is er vroeg of laat behoefte aan gezamenlijke vakanties. Bij dergelijke feesten is het in de regel gebruikelijk om geschenken te geven die uit het ondernemingsbudget worden betaald. Het is niet altijd mogelijk om zomaar cadeautjes te gaan kopen, vaak vereist dit dat de accountant alle documenten goed invult en rapportages invult.

Hoe cadeaus voor werknemers te regelen
Hoe cadeaus voor werknemers te regelen

instructies:

Stap 1

Eerst moet u beslissen over de reden voor het geschenk. Als u een werknemer alleen maar wilt aanmoedigen, kunt u hem een bonus op het salaris schrijven of het salaris zelf verhogen. In dit geval is de volgorde van het hoofd voldoende. Op basis van dit document zal de boekhouding tot een bepaald bedrag een voorziening maken.

Stap 2

Als er geschenken moeten worden aangeboden voor een specifieke gebeurtenis, bijvoorbeeld een jubileum van een medewerker, een bedrijfsjubileum, nieuwjaar, de geboorte van kinderen, een bruiloft, enz., Moet u kiezen tussen het geven van een kant-en-klaar geschenk of het geld gelijkwaardig. In het eerste geval moet u documenten opstellen voor het overmaken van geld voor de aankoop van goederen in winkels waar giraal betalen wordt toegepast. In het tweede geval volstaat het om documenten op te stellen voor de uitgifte van geld. In beide opties is een bestelling van het hoofd, gewaarmerkt door een handtekening en een zegel, vereist.

Stap 3

In overeenstemming met de wetgeving zijn geschenken met een waarde van minder dan 4.000 roebel en soortgelijke geldbedragen niet onderworpen aan de personenbelasting tegen een tarief van 35%. Voor het ontvangen van giften is het noodzakelijk om schenkingsovereenkomsten af te sluiten, die zowel accountants als advocaten mogen sluiten. Sommige bedrijven doen een beroep op economen en personeelsfunctionarissen.

Stap 4

Collectieve arbeidsovereenkomsten kunnen voorzien in het verstrekken van geschenken aan werknemers. Alle aanmoedigingsgeschenken en opgebouwde bedragen worden tegen ondertekening aan de werknemer gegeven.

Stap 5

Op de balans wordt het ontwerp als volgt weergegeven. Als dit een geschenk is, dan is een factuur van de leverancier, een factuur van de verkoper, een bestelling van de manager en een lijst van medewerkers met achternaam, voornaam en patroniem vereist. Als dit een contante bonus is, dan is een factuur niet vereist, je hebt een boekhoudkundig attest nodig, een opdracht van het hoofd, een lijst van werknemers en de gemaakte UST, bijdragen aan de FIU, verzekeringspremies.

Stap 6

In het geval van controle van de boekhouding door regelgevende instanties, moet u de bovenstaande lijst met documenten overleggen. Alle giften die door middel van een schenkingsovereenkomst worden overgedragen, worden gratis eigendom van de schenker aan de begiftigde.

Aanbevolen: