Hoe Maak Je Je Eigen Zeemeerminkostuum?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Eigen Zeemeerminkostuum?
Hoe Maak Je Je Eigen Zeemeerminkostuum?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Zeemeerminkostuum?

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Zeemeerminkostuum?
Video: Doe het zelf ‍- Hoe maak je met je eigen handen een zeemeerminstaart voor een pop? 2024, Mei
Anonim

Een nieuwjaarsfeest op de kleuterschool met een kind, een gemaskerd bal of een feestdag gewijd aan de Dag van Neptunus - dit zijn niet alle gevallen waarin je misschien een zeemeerminkostuum nodig hebt. Gelukkig is het aanbod pakken in speciaalzaken erg breed, maar wat als je zelf een outfit probeert te naaien?

Hoe maak je je eigen zeemeerminkostuum?
Hoe maak je je eigen zeemeerminkostuum?

Het is nodig

  • - stof van twee soorten: vloeiend ondoorzichtig (satijn, twill) en luchtig transparant (organza, nylon),
  • - elastische band of elastische band,
  • - vislijn,
  • - voor decoratie: kralen, pailletten, kralen, mascara (blauwe kleur).

instructies:

Stap 1

Bepaal hoe je wilt dat je kostuum eruitziet. Meestal bestaat een zeemeermin outfit uit meerdere elementen. Om op dit personage te lijken, heb je verschillende doordachte details nodig: een jurk (bij voorkeur gemaakt van zilveren stof, met bandjes), mouwen die apart worden gedragen (de handigste manier om ze te maken met elastische banden), een hoofdornament, een zeeketting en een masker (haar kun je niet dragen - het hangt allemaal af van je verlangen).

Stap 2

Kies je stof heel zorgvuldig. Het moet gemakkelijk te hanteren en betaalbaar zijn. Het is het beste om stof van twee kleuren te kopen, harmonieus met elkaar gecombineerd: één licht, vloeiend, maar niet transparant, de tweede stof kan organza, fijnmazige tule, nylon zijn. Om een kostuum te versieren, is het beter om een elastische band (elastische band), vislijn en verschillende kralen te gebruiken (dit kunnen kralen, bugels, pailletten of strass-steentjes zijn).

Stap 3

Knip de stof voor de jurk uit in de vorm van een rechthoek. Om het lijfje er aantrekkelijk uit te laten zien, pak je de stof op de plaats waar je het wilt maken. De rechthoek moet alleen in het midden worden genaaid, het bovenste deel van de jurk wordt vastgemaakt (kies het meest geschikte type sluiting, dit kunnen knopen, kledinghaken of een ritssluiting zijn). U kunt de bovenrand van de jurk instoppen en een zachte elastische band plaatsen, zodat het product beter op de borst wordt vastgehouden en er esthetisch aantrekkelijker uitziet.

Stap 4

Knip vervolgens de bandjes uit. Ze moeten ongeveer vijf centimeter breed zijn. Kies de lengte individueel. Naai de bandjes aan de jurk. Wanneer alle onderdelen aan elkaar zijn genaaid, moet u nog een paar eenvoudige stappen uitvoeren.

Stap 5

Naai de onderkant van de jurk met een zigzagsteek (de lengte van de jurk moet "maxi" of "midi" zijn). Steek een lijn aan de onderkant van de zoom in de resulterende "zigzag" -lijn, die iets korter is dan de lengte van de onderkant - dit geeft de jurk een golfachtig uiterlijk.

Stap 6

Naai een rok gemaakt van een transparante stof van een geschikte kleur met dezelfde technologie; deze wordt onder de onderkant gedragen en moet iets langer zijn dan de bovenste rok, dat wil zeggen, verberg je benen. De petticoat kan aan de jurk worden vastgemaakt, of hij kan met een elastische band worden vastgemaakt en apart worden aangetrokken.

Stap 7

Borduur de jurk met kralen met patronen in de vorm van zeegolven en maak een ketting van de kralen.

Stap 8

Knip de mouwen uit in de vorm van rechthoeken (elke mouw kan worden genaaid in de vorm van een breed cirkelvormig verband en verzamel een rand met een elastische band) en een hoofdband, verwerk de randen, versier.

Stap 9

Maak een masker van papier-maché of stof met een geschikte kleur. Versier je hoofd met een papieren kroon in de vorm van een koraal, of laat je haar gewoon los en krul de uiteinden prachtig met een elektrische tang (krultang). Als je budget het toelaat, koop dan een pruik met lang haar dat groenachtig of blauw is (meestal verkocht op kinderspeelgoedafdelingen) of verf een paar van je krullen met blauwe mascara.

Aanbevolen: