Hoe Kerstavond Door Te Brengen

Inhoudsopgave:

Hoe Kerstavond Door Te Brengen
Hoe Kerstavond Door Te Brengen

Video: Hoe Kerstavond Door Te Brengen

Video: Hoe Kerstavond Door Te Brengen
Video: Slingers | Een kerstverhaal 2024, April
Anonim

Kerstavond is de dag voorafgaand aan de geboorte van Christus. De vier weken durende zogenaamde Filippov's vasten eindigt daar. Op kerstavond is het gebruikelijk om de hele dag niets te eten. Je kunt pas beginnen met eten als de eerste ster aan de hemel verschijnt. Deze dag heeft zijn eigen tekens en tradities die kunnen worden gebruikt bij het houden van een gezinsvakantie.

Kerstavond kun je het beste vieren met familie en goede vrienden
Kerstavond kun je het beste vieren met familie en goede vrienden

instructies:

Stap 1

Als u besluit deze dag te vieren, moet u het interieur van uw huis volgens bijbelse tradities inrichten. Dek de tafel zeker af met een sneeuwwit tafelkleed. Plaats gerechten met hooi tussen de bereide lekkernijen. Deze eigenschap kan worden gezien als een herinnering dat Jezus Christus in een stal werd geboren. Er moeten 12 schalen op tafel staan, volgens het aantal apostelen. Nodig overeenkomstig een even aantal gasten uit. Lukt dit niet, dan moet je één leeg apparaat op tafel leggen.

Stap 2

Het belangrijkste evenement op kerstavond is ongetwijfeld het feestmaal. Het hoofdgerecht moet sappig zijn, gemaakt van tarwekorrels gedrenkt in water. Dit is een symbool van de geboorte van Jezus. Je moet ook gelei of compote bereiden van rijpe, gedroogde bessen. In het christendom wordt dit vergeleken met het levenseinde. Je kunt kutya en gebakken vis aan het menu toevoegen. Alle gerechten moeten zeker mager zijn en mogen niet meer dan twaalf tellen. De bekende kerstgans is het lekkerst de volgende dag. Vergeet niet dat u met uw maaltijd moet beginnen zodra het eerste sterretje verschijnt. Dit moment in de orthodoxie wordt beschouwd als de geboorte van Christus.

Stap 3

Het is op kerstavond dat kerstliederen beginnen. De deelnemers aan deze actie zijn meestal kinderen die naar de huizen komen en de eigenaren vermaken en hiervoor een soort beloning ontvangen. Er wordt al lang geloofd dat op deze dag het goede tegen het kwade vecht. Goed vraagt om kerstliederen en plezier, en kwaad lokt om waarzeggerij. Als alternatief voor de laatste les kun je beter een geheime wens verzinnen die uitkomt als je een vallende ster ziet.

Aanbevolen: