Hoe Kies Je Een Den Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Den Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Kies Je Een Den Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je Een Den Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Kies Je Een Den Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Je gaat volgend jaar studeren... maar weet nog niet wat 2024, April
Anonim

Spar wordt beschouwd als een traditionele nieuwjaarsboom, maar dennen is populairder: deze groenblijvende schoonheid is goedkoper, maar ziet er meestal dikker en eleganter uit dankzij de lange naalden. Je moet zorgvuldig een dennenboom kiezen voor een vakantie, zodat deze lang groen blijft, met sterke verse naalden en een aangename naaldgeur uitstraalt.

Hoe kies je een den voor het nieuwe jaar?
Hoe kies je een den voor het nieuwe jaar?

Kerst dennen

Een levende dennenboom is niet alleen een geweldige nieuwjaarsdecoratie voor een appartement of huis, maar ook een prachtige manier om de vakantie gedenkwaardiger, magischer en harmonieuzer te maken. De kunstboom heeft veel voordelen, maar heeft niet de mogelijkheid om een nieuwjaarssfeer te creëren.

Pijnboom wordt vaak om verschillende redenen gegeten: ten eerste is het goedkoper, ten tweede maken lange naalden de kroon dikker en meer verspreid, en ten derde kost een vers gekapte dennenboom een week langer dan sparren. Als je een verse boom koopt, gaat deze drie tot vier weken mee voordat hij vergeelde naalden begint af te werpen.

Een goede nieuwjaarsdenne hoort een rechte en vrij dikke stam te hebben, die goed verstopt zit achter dichte takken: hoe vaker ze uit de stam groeien, hoe beter. De naalden kunnen verschillende tinten hebben: van felgroen tot blauwachtig blauw, hoe frisser en rijker de kleur, hoe beter. Een mooie nieuwjaarsboom moet een egale, nette kroon hebben zonder opvallende asymmetrie en een uitgesproken top.

Het is wenselijk dat de den er van alle kanten mooi uitziet, maar als je hem in een hoek in het appartement gaat plaatsen, dan is dit niet nodig: de onvolkomenheden van de boom kunnen worden verborgen door hem naar de rechterkant te draaien.

Hoe kies je verse dennen?

Bij het kiezen van een grenen is het gemakkelijker om te navigeren door het uiterlijk: zoek een geschikte maat, groen, recht, gelijkmatig en dicht grenen. Maar als u enkele geheimen niet kent, kunt u een mooie, maar zeer kortlevende boom kopen, die binnen een week zijn frisse en elegante uitstraling zal verliezen.

Deze aanbevelingen zijn vooral belangrijk voor degenen die een week of langer voor de vakantie nieuwjaarsden kopen.

Om er zeker van te zijn dat de boom recent is gekapt, kijkt u naar de snede: deze moet uniform van kleur zijn en als er een heldere donkere strook zichtbaar is langs de rand, betekent dit dat de den lang geleden is gekapt, en het kan spoedig afbrokkelen. Nadat je zeker bent van een goede snede, pak je de boom bij de stam en klop je hem meerdere keren op de grond: als er veel naalden zijn gevallen, is dit een oude dennenboom.

Voel de naalden: ze moeten vettig, zacht, niet erg stekelig zijn; wanneer ze gebogen zijn, breken verse naalden niet, maar buigen ze flexibel en geven ze een rijk naaldaroma af. Probeer ook de takken te buigen, ze mogen ook niet met een knal breken. Onderzoek de stam van de boom: deze moet vlak zijn, vrij van gezwellen, schimmel en meeldauw, met kleine druppeltjes hars.

Houd bij het kiezen rekening met de grootte van uw appartement of huis: dennen zijn, in tegenstelling tot sparren, zeer verspreid en hebben veel ruimte nodig. In de regel zien de bomen er buiten kleiner uit dan binnen, dus bij het kopen is het moeilijk voor te stellen hoe de schoonheid van het nieuwe jaar eruit zal zien in de kamer. Bedenk van tevoren waar je de den neerzet en bepaal de hoogte en breedte van de boom.

Aanbevolen: