Hoe Zullen We Rusten Op Nieuwjaarsvakantie In 2017?

Inhoudsopgave:

Hoe Zullen We Rusten Op Nieuwjaarsvakantie In 2017?
Hoe Zullen We Rusten Op Nieuwjaarsvakantie In 2017?

Video: Hoe Zullen We Rusten Op Nieuwjaarsvakantie In 2017?

Video: Hoe Zullen We Rusten Op Nieuwjaarsvakantie In 2017?
Video: Голубой Огонёк 2024, April
Anonim

De landelijke wintervakanties, die samenvallen met de viering van het nieuwe jaar 2017, zullen in Rusland relatief kort zijn: een volledige week plus aangrenzende weekenden, in totaal negen kalenderdagen.

Hoe we rusten voor het nieuwe jaar 2017 in Rusland
Hoe we rusten voor het nieuwe jaar 2017 in Rusland

Weekenddata voor Nieuwjaar -2017 in Rusland

In 2017 hebben de inwoners van het land eindelijk tijd om zich voor te bereiden op de belangrijkste wintervakantie. De laatste dag van het uitgaande jaar, 31 december, wordt officieel niet als een vrije dag beschouwd, maar in 2016 viel het op zaterdag - daarom zullen mensen die met een vijfdaags schema werken op deze dag "legaal" rusten. Voor organisaties die op zesdaagse basis werken, blijft de laatste dag van het jaar echter werken - in overeenstemming met de wet moet de arbeidsduur met een uur worden verkort, en dat is alles.

Zondag 1 januari t/m zondag 8 januari zijn vrije dagen voor iedereen. Voor deze data kunt u veilig de viering van de komst van het Jaar van de Vuurhaan plannen, reizen of vakantie met kinderen - deze dagen worden officieel beschouwd als vakanties in het land.

De nieuwjaarsvakantie 2017 ziet er dus als volgt uit:

  • 31 december, zaterdag - een normale vrije dag voor degenen die werken met een vijfdaags schema, een kortere werkdag voor organisaties met een zesdaags schema;
  • van 1 januari (zondag) tot 6 januari (vrijdag) - de officiële dagen van de nieuwjaarsvakantie;
  • 7 januari (zaterdag) - vakantie, Kerstmis;
  • 8 januari (zondag) - de laatste dag van de nationale feestdagen.
Weekend op Nieuwjaar - 2017
Weekend op Nieuwjaar - 2017

De eerste werkdag van 2017 is maandag 9 januari. Dus, zowel voor als na de nieuwjaarsvakantie, zullen inwoners van het land een volledige week moeten werken - van maandag tot vrijdag, zonder ontspannen "verkorte" werkperiodes.

Op dezelfde dag, 9 januari, begint een nieuw schoolkwartier. Leerlingen in de meeste Russische scholen zullen een week eerder beginnen met rusten dan volwassenen (vanaf 25 december), en hun wettelijke wintervakanties eindigen op dezelfde tijd als hun ouders. Scholieren die tijdens de nieuwjaarsvakantie volgens het modulaire systeem "5 (6) +1" studeren volgens hun curriculum, hebben een week rust en vallen in 2017 qua tijd volledig samen met de wintervakanties voor volwassenen.

Wat bepaalt de duur van de wintervakantie in Rusland

Volgens de wet is de "gegarandeerde" duur van wintervakanties in Rusland van 1 januari tot 8 januari. Tegelijkertijd is 7 januari een vrije dag ter ere van de feestdag van de geboorte van Christus, en alle dagen van 1 tot 6 en 8 januari zijn niet-werkdagen gewijd aan de belangrijkste wintervakantie - Nieuwjaar.

Tegelijkertijd kan de periode van ononderbroken winterrust toenemen als de feestdagen "aangrenzend" aan weekenden zijn (het gebeurde bijvoorbeeld in 2016, toen zaterdag en zondag op 9 en 10 januari vielen, dus de vakantie duurde 10 dagen). Bovendien, in overeenstemming met de Russische wetgeving, als een gewone vrije dag samenvalt met een feestdag, wordt dit toeval gecompenseerd door een extra rustdag. Aangezien de periode van 1 januari tot 8 januari gegarandeerd een weekend heeft, worden extra rustdagen ofwel "toegevoegd" aan de nieuwjaarsvakantie of uitgesteld tot andere dagen van het komende jaar. Het project voor de overdracht van vrije dagen wordt jaarlijks voorbereid door het ministerie van Arbeid en Werkgelegenheid en goedgekeurd door de regering van het land.

Hoe we rusten voor het nieuwe jaar -2017
Hoe we rusten voor het nieuwe jaar -2017

Resolutie van de regering van de Russische Federatie over het uitstellen van weekends in 2017

In 2017 zullen de Russen, in overeenstemming met een regeringsdecreet, worden "gecompenseerd" voor twee feestdagen die in het weekend vielen. Dit is het nieuwe jaar zelf (zondag 1 januari) en Kerstmis (zaterdag 7 januari). Tegelijkertijd worden extra weekenden uitgesteld naar andere maanden:

  • voor 1 januari zal Rusland rusten op 24 februari (vrijdag), waardoor een vierdaagse minivakantie zal vallen op de viering van Defender of the Fatherland Day;
  • Kerstzaterdag wordt gecompenseerd door het weekend van 8 mei (maandag), en de vieringen van de Dag van de Overwinning zullen ook vier dagen duren.

Twee vierdaagse weekenden in één jaar zijn zeldzaam voor de Russische vakantiekalender - en de mogelijkheid om extra te rusten in februari en mei zou een goede compensatie moeten zijn voor de relatief korte (vergeleken met 2015 en 2016) nieuwjaarsvakanties.

Aanbevolen: