Hoe Een Baard Te Naaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Baard Te Naaien?
Hoe Een Baard Te Naaien?
Anonim

Sommige carnavalskostuums hebben een baard, die niet altijd in de uitverkoop verkrijgbaar is. In dit geval ontstaat het probleem van het onafhankelijk maken van dit verplichte kenmerk voor dergelijke tekens, bijvoorbeeld Santa Claus, Gnome, Karabas Barabas.

Hoe een baard te naaien?
Hoe een baard te naaien?

Het is nodig

  • - katoen wol;
  • - een flap van stof;
  • - pruik;
  • - Kledinglijn;
  • - katoen wol;
  • - plakband.

instructies:

Stap 1

Wattenbaard Over het algemeen wordt watten verpakt in een “rol” die vrij gemakkelijk uitgerold kan worden. Spreid het resulterende wattenstaafje uit op een plat oppervlak. Maak een papieren baardpatroon van de gewenste grootte in de vorm van een ronde kegel. Breng het over op de stof, knip en werk de randen op de machine af (u hoeft niet te verwerken). Selecteer de tint van het materiaal op basis van de kleur van de baard (dat wil zeggen, als het product wit is, moet de basis hetzelfde zijn). Leg vervolgens het stofpatroon op een katoenen doek, speld langs de omtrek en knip voorzichtig, rekening houdend met de spelingen aan elke kant van 2-5 cm. Vouw de 2 patronen (katoen en stof) en vanaf de zelfkant met een naald en draad, veeg ze handmatig samen met blinde steken. Naai een elastische band aan de zijkanten in de vorm van lussen die op de oren worden gezet. Maak sloten om de baard "krullend" te maken. Steek voor elk "krullend meisje" op de afgewerkte baard een dunne, scherpe stok ongeveer een derde diep in de katoenen laag, trek voorzichtig de draad eruit en draai de rand met je vingers. Maak dergelijke strengen over het hele gebied van de baard en bestrooi vervolgens het hele kenmerk met haarlak om de "krullen" te fixeren (je kunt het met glans gebruiken).

Stap 2

Pruik Baard Het is goed als je een bijpassende pruik hebt waarmee je een baard kunt maken. Maak eerst een patroon van de juiste maat op papier, rekening houdend met de kenmerken van de baard van verschillende karakters. Selecteer hiervoor een aantal afbeeldingen waar u tijdens het werken doorheen kunt navigeren. Voor een kabouter is het voldoende om een kleine baard te maken, maar voor de kerstman is het meestal vrij lang en voor het gemak wordt het aan elkaar genaaid met een snor, waartussen je een spleet voor de mond nodig hebt. Maak twee patronen, een van een stoffen basis en de andere van een pruik, en naai ze aan elkaar. Wikkel de randen zodat de vezels niet afwerpen.

Stap 3

Touwbaard Een gewone waslijn is geschikt om te maken. Neem een tape van maximaal 1 cm breed, bevestig het uiteinde van het touw aan de rand. Vouw het in de vorm van doorlopende lussen van 5-10 cm lang (afhankelijk van de gewenste lengte van de baardstapel) en naai direct op de machine (of handmatig). Je krijgt een "vlecht" bestaande uit touwlussen. Knip de onderste randen van de lussen en maak de stukken touw los. Het resultaat is een golvende vezel. Doorkammen en trimmen tot de volledige lengte. Maak een stoffenpatroon voor de baard en naai vanaf de onderkant de vlecht erop op een afstand van 2 cm. Lijn de randen van de baard uit rond de hele omtrek. Veeg ze indien nodig netjes schoon.

Aanbevolen: