Hoe Maak Je Kerstballen Met Je Eigen Handen

Hoe Maak Je Kerstballen Met Je Eigen Handen
Hoe Maak Je Kerstballen Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Kerstballen Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Kerstballen Met Je Eigen Handen
Video: DIY: Maak je eigen kerstbal 2024, Maart
Anonim

Aan de vooravond van het nieuwe jaar bieden winkels een enorme selectie aan decoraties, maar er is niets beter dan handgemaakte kerstboomversieringen. Ze zullen thuis een warme sfeer creëren, het interieur zal fantastisch en uniek zijn.

Hoe maak je kerstballen met je eigen handen
Hoe maak je kerstballen met je eigen handen

Materialen voor het maken van ballen zijn thuis te vinden of te koop in een handwerkwinkel. Sieraden zijn gemaakt van draden, stof, papier, kralen, knopen, kralen, enz. Blanks kunnen worden gehaakt of geverfd.

Deze ballen kunnen niet alleen aan de boom worden gehangen, maar ook het hele huis ermee versieren. Zet bijvoorbeeld houten stokken op en zet in een grote vaas.

Om zo'n bal te maken, heb je dikke draden van dezelfde of verschillende kleuren nodig (je kunt ook garen gebruiken), ballonnen, PVA-lijm en een schaar.

Beeld
Beeld

Eerst blazen we de ballon op tot het formaat dat de decoratie zal hebben, we binden hem zo dat hij niet leegloopt. Giet PVA-lijm in een brede container, als deze erg dik is, kan deze worden verdund met water. We maken de draad voorzichtig recht en laten hem in lijm weken, winden hem rond een ballon tot de vereiste dichtheid, laten een kleine lus achter en drogen het vaartuig gedurende 2 dagen. Als de draden helemaal droog zijn, prikt u voorzichtig de bal door met een naald en verwijdert u deze.

Het speelgoed kan alleen worden gemaakt van papier en lijm. Het is wenselijk dat het materiaal dubbelzijdig is. We snijden er 8 cirkels van dezelfde diameter uit en 2 cirkels zijn iets kleiner. We vouwen grote cirkels eerst in tweeën, dan weer in tweeën, dat wil zeggen vier keer. Lijm de cirkels op deze manier gevouwen met het midden op de kleine cirkels (voor elke cirkel 4 grote gevouwen). Daarna maken we elk kwart recht en lijmen we de zijkanten naast elkaar.

Beeld
Beeld

Dergelijke sieraden zien er indrukwekkend uit en het kost niet veel tijd om ze te maken. De foamblank wordt afwisselend beplakt met een sierkoord en een kralensnoer, en vervolgens wordt er een lus op gelijmd. De ballen zien er origineel uit als ze alleen zijn gemaakt van een kralenketting en zijn versierd met strass-steentjes.

Het hangt allemaal af van de verbeelding van de fabrikant. Als basis voor de bal kun je een schuimspaan nemen, ook heb je een mooie stof en linten voor de lussen nodig. Het kerstspeelgoed kan worden versierd met kralen, stoffen bloemen, kralen, enz.

Aanbevolen: