Hoe Verleng Je De Levensduur Van Een Kerstboom Thuis?

Hoe Verleng Je De Levensduur Van Een Kerstboom Thuis?
Hoe Verleng Je De Levensduur Van Een Kerstboom Thuis?

Video: Hoe Verleng Je De Levensduur Van Een Kerstboom Thuis?

Video: Hoe Verleng Je De Levensduur Van Een Kerstboom Thuis?
Video: Kerstbomen 2024, Mei
Anonim

De nieuwjaarsvakantie is voorbij, het is tijd om afstand te doen van hun belangrijkste symbool - de kerstboom. Er zijn echter verschillende manieren om haar verblijf in het huis of appartement voor een langere periode te verlengen.

Hoe verleng je de levensduur van een kerstboom thuis?
Hoe verleng je de levensduur van een kerstboom thuis?

Ondanks het feit dat veel gezinnen de laatste tijd het vaakst kunstmatige kerstbomen gebruiken om hun huis te versieren, kent de liefde voor echte bosschoonheden geen grenzen. Ze brengen frisse lucht en een unieke bosgeur in huis. Maar pas na een bepaalde tijd beginnen natuurlijke sparren af te brokkelen en geven hun eigenaren veel problemen in verband met hun oogst. Maar dit proces van verwelking van de plant kan worden vertraagd.

Het belangrijkste is om de juiste locatie voor de spar in de woonkamer te kiezen. De boom moet uit de buurt van verwarmingssystemen, verwarmingsapparaten en direct zonlicht worden geplaatst. Ook is het belangrijk om na te denken over de container waarin deze komt te staan. Hiervoor is het beter om een grote emmer of pot te gebruiken, waarin vruchtbare grond gemengd met zand wordt gegoten.

Elke dag worden, naast het gebruikelijke water geven van het wortelsysteem, de takken van de kerstboom besproeid met warm water om te voorkomen dat ze uitdrogen. Als kunstmatige sneeuw werd gebruikt voor de nieuwjaarsversiering van de kerstboom, dan is het na het einde van de vakantie beter om het af te wassen. Het verstoort de goede ademhaling van de plant.

In sommige gevallen werd in eerste instantie gekozen voor een kleine pot. Dan is het juister om de boom in een nieuwe grote container te transplanteren. Tegelijkertijd wordt een drainagelaag op de bodem van de pot aangebracht en wordt de boom voor en na het verplanten overvloedig gedrenkt. Het is belangrijk om de wortelhals van de plant niet te verdiepen. De aarde wordt constant nat gehouden.

Na het einde van de nieuwjaarsvakantie moet de boom in een kamer worden geplaatst met een temperatuur van ongeveer +10 graden. Of neem hem mee naar het glazen balkon. In dit geval is de pot geïsoleerd om te voorkomen dat de wortels bevriezen.

Maar toch, zelfs als u voldoet aan alle voorwaarden om de levensduur van de nieuwjaarsboom te verlengen, is het geen feit dat u een positief resultaat zult behalen. De enige naaldplant die geschikt is voor thuiskweek is araucaria. Het kan ook een kerstboom vervangen voor een feestelijke decoratie.

Aanbevolen: