Bestek Op De Juiste Manier Rangschikken

Bestek Op De Juiste Manier Rangschikken
Bestek Op De Juiste Manier Rangschikken

Video: Bestek Op De Juiste Manier Rangschikken

Video: Bestek Op De Juiste Manier Rangschikken
Video: Het opdekken van bestek glazen en vaste attributen 2024, April
Anonim

Het is erg belangrijk om de tafel niet alleen mooi, maar ook correct te dekken. Om dit te doen, moet u de basis van tafeletiquette kennen. Serveerregels zijn afhankelijk van de samenstelling van het menu.

Bestek op de juiste manier rangschikken
Bestek op de juiste manier rangschikken

De apparaten moeten loodrecht op de rand van de tafel en strikt evenwijdig aan elkaar worden geplaatst. De afstand tussen de uiteinden van hun handvatten en de rand van de tafel is van 1, 5 tot 2 cm, hetzelfde als voor de borden.

Plaats eerst de borden. Aan welke kant van het bord het bestek ligt, geeft meestal aan met welke hand het moet worden vastgepakt. Die. messen of vorken die aan de rechterkant van de plaat liggen, worden in de rechterhand genomen. Die aan de linkerkant - aan de linkerkant. Rechts achter het mes staat een wijnglas. Als er meerdere drankjes zijn, worden er andere glazen of glazen naast geplaatst.

Het waterglas moet dichter bij het gerecht staan dan het wijnglas. Als er geen alcoholische dranken worden verstrekt, wordt achter elk bord een glas of glas voor water geplaatst. Het bevindt zich in het midden of iets naar rechts. Meestal is dit de lijn waar het uiteinde van het eerste mes de bovenkant van de plaat raakt. Kwas of fruitdrank suggereert een mok. Het wordt geplaatst met het handvat naar rechts.

Eerst wordt er een bord geplaatst voor het hoofdgerecht. Bijvoorbeeld soep. Later wordt er bijvoorbeeld een toetje aan vastgemaakt. Naar behoefte. Een soepkop of diep bord wordt op een schaal geplaatst. Links, net boven de vorken, staat een taartplaat. Ze heeft een klein mesje voor snacks en boter.

Het aantal messen, vorken en lepels is afhankelijk van de samenstelling van het menu. Als er meerdere messen zijn, worden deze rechts van de plaat gelegd. Een tafelmes komt het dichtst bij haar in de buurt. Aan de rechterkant is visachtig. En vanaf de rand - een snackmes. Al deze messen hebben één ding gemeen. Hun mes moet naar de plaat wijzen.

Als er soep op het menu staat, wordt er een lepel tussen de snackbar en de vismessen geplaatst. Als er geen visschotel is, is het mes respectievelijk niet neergelegd. Dan moet de lepel tussen de snackbar en de tafelmessen worden geplaatst.

Links van de platen zijn vorken opgesteld, die met de tanden omhoog moeten liggen en overeenkomen met de messen. Die. tafelvork, vis en snack. Het is belangrijk om te bedenken welk gerecht geserveerd wordt. Voor spaghetti en andere soorten Italiaanse pasta heb je bijvoorbeeld geen mes nodig. Dit is waar een vork en lepel van pas komen.

Het is belangrijk om niet alleen de afstand tussen de plaat en de instrumenten te respecteren. Het mag niet meer dan 0,5 cm zijn.

Wanneer voorgerechten, twee tweede warme gerechten van vis en vlees op tafel staan, wordt de tafel geserveerd met respectievelijk snacks, vis en tafelmessen en vorken.

Het dessertapparaat is opgesteld als er een dessert is. Het is ook belangrijk om te weten wat het in samenstelling is. Als het bijvoorbeeld alleen een zoet gerecht is, kun je alleen rondkomen met dessertlepels. Wanneer fruit is gepland, zijn dessertvorken nodig.

Een theelepel of dessertmes en vork liggen altijd hoger dan de rest van het bestek. Links van het bord staat een bord met een klein mesje en in de rechterbovenhoek glazen. Het saladebord moet ook bovenaan staan.

Als gasten worden uitgenodigd aan een buffettafel, krijgen ze de mogelijkheid om hun eigen apparaten te kiezen. In dit geval worden alleen snackvorken op tafel geplaatst. Vorken moeten naast de juiste borden worden geplaatst. Borden zijn gestapeld aan verschillende uiteinden van de tafel. Gasten zijn vrij om zowel een vork als een bord mee te nemen.

Aanbevolen: