Wat Is "Oost-Nieuwjaar"

Inhoudsopgave:

Wat Is "Oost-Nieuwjaar"
Wat Is "Oost-Nieuwjaar"

Video: Wat Is "Oost-Nieuwjaar"

Video: Wat Is "Oost-Nieuwjaar"
Video: Wat doen al die Oost-Europeanen op de Nederlandse hogeschool? | NOS op 3 2024, April
Anonim

Volgens de Gregoriaanse kalender begint het nieuwe jaar op 1 januari. En het grootste deel van de wereld viert zijn komst. Maar er is een andere datum voor het begin van het jaar, waarvan de berekening gekoppeld is aan de maancyclus. Dit is het zogenaamde Oosterse Nieuwjaar, gevierd volgens Chinese tradities.

Wat
Wat

instructies:

Stap 1

Oostelijk Nieuwjaar is de meest plechtige en prachtige feestdag van de volkeren van het Oosten. Het wordt officieel gevierd in China, de Filippijnen, Thailand, het eiland Taiwan, Indonesië en Maleisië. Nieuwjaarsvieringen duren twee dagen van de dag, de dag voor de feestdag niet meegerekend.

Stap 2

De datum wordt bepaald door de maankalender. De tweede nieuwe maan na de datum van de winterzonnewende wordt beschouwd als het begin van het jaar. Het valt dus tussen 21 januari en 21 februari. Dit jaar is het 3 februari.

Stap 3

Elk oosters nieuwjaar wordt gehouden onder het symbool van het overeenkomstige sterrenbeeld, en in Mongolië wordt bovendien elk jaar geassocieerd met een bepaalde kleur. In China, in het noorden van het land, wordt voor de vakantie een bloeiende perziktak in het huis geïnstalleerd en in sommige huizen worden mandarijnenbomen met prachtig zonnig fruit geplaatst, die voorspoed en welvaart symboliseren. Dit komt door het feit dat in deze periode mandarijn-, amandel-, abrikozen- en perzikbomen begonnen te bloeien in Noord-China. Ook de straten van het Hemelse Rijk zijn rijkelijk versierd met boeketten bloemen en bloeiende boomtakken.

Stap 4

De zuidelijke inwoners van het land versieren traditioneel hun huizen met een bloeiende abrikozentak, waar de bloem zeker vijf bloemblaadjes heeft. Op de ereplaats in de woningen zetten de eigenaren altijd watermeloenen, waarvan de kern rood is, wat symbool staat voor de komst van geluk in het komende jaar.

Stap 5

Door het hele land, ongeacht waar ze wonen, organiseren bewoners massale danscarnavals, waarbij de draak de hoofdfiguur is. Het hoogtepunt van de viering valt 's nachts.

Stap 6

Op oudejaarsavond bloeit China in het rood - de kleur van vreugde en zon. Veel mensen schilderen deuren en raamkozijnen rood en hangen 'hiërogliefen van geluk' op, die vreugde, voorspoed en welzijn symboliseren. Bij het kopen van nieuwe kleding voor het nieuwe jaar geven Chinezen, vooral vrouwen, ook de voorkeur aan deze kleur.

Stap 7

In overeenstemming met Europese tradities betalen de Chinezen vóór het nieuwe jaar schulden af, doen nieuwe aankopen, doen algemene schoonmaak in hun huizen en geven kinderen geschenken in de vorm van mooie rode enveloppen met munten, zodat ze geluk en goeds brengen geluk.

Aanbevolen: