Hoe Organiseer Je Een Bedrijfsfeest Op 8 Maart?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Bedrijfsfeest Op 8 Maart?
Hoe Organiseer Je Een Bedrijfsfeest Op 8 Maart?

Video: Hoe Organiseer Je Een Bedrijfsfeest Op 8 Maart?

Video: Hoe Organiseer Je Een Bedrijfsfeest Op 8 Maart?
Video: Haken - tutorial #415: Schaaltje met textielverharder 2024, April
Anonim

Een bedrijfsavond voor vrouwelijke collega's ter ere van 8 maart is een eeuwige hoofdpijn voor de mannelijke helft van de werknemers. Het is niet zo eenvoudig om alle vrouwen tegelijk te plezieren, want elk heeft zijn eigen voorkeuren en karakter. Daarom heb je niet alleen geld, maar ook verbeeldingskracht nodig om een echt interessant en origineel feest te houden op Vrouwendag.

Hoe organiseer je een bedrijfsfeest op 8 maart?
Hoe organiseer je een bedrijfsfeest op 8 maart?

instructies:

Stap 1

Geen enkele vakantie is compleet zonder passende parafernalia, wat zorgt voor een feestelijke omgeving. Ballen zijn universele items voor kantoordecoratie. Met hun hulp kun je boeketten bouwen, slingers aan de muur, felicitaties met ballonnen opmaken of een feestelijke boog maken.

Stap 2

Als er een feest op kantoor is gepland, dan is het noodzakelijk om het van tevoren voor te bereiden, na te hebben nagedacht over het menu en de lijst met drankjes, en ook van tevoren voor het servies en bestek te zorgen. Bereid ook een bedrijfsfeestprogramma voor, zodat niemand zich van het begin tot het einde van het feest verveelt.

Stap 3

Als de modieuze trend voor alles wat Japans is je team niet heeft gespaard, bestel dan veel sushi en natuurlijk sake op kantoor. Vergeet niet om een romantische selectie karaokeliedjes mee te nemen zodat het mannelijke deel van het team de vrouwen kan verrassen met romances in hun eigen optreden. Het is niet nodig om tafels te verplaatsen en collega's te plaatsen op dezelfde manier als het banketprotocol. Het feest ter ere van 8 maart moet spontaan en licht zijn, zonder speciale formaliteiten.

Stap 4

Maak een plan voor de avond en vergeet niet de vrouwen van de autoriteiten te feliciteren. Meestal feliciteert de chef-kok collega's helemaal aan het begin van de feestavond en heft het eerste glas. Na een lichte snack en het presenteren van cadeaus, kun je overstappen op fotografie, proosten, dansen en wedstrijden. Zorg om te dansen voor een comfortabele dansvloer, zodat het voor iedereen gemakkelijk is om tegelijk te dansen, en niet om de beurt. Het is goed als het hele feest wordt gehouden onder leiding van een gastheer, die kan worden gekozen uit de meest actieve en moedige mannen.

Stap 5

Zorg ervoor dat je wedstrijden houdt: ze helpen het team te ontspannen en te verenigen. Aan de wedstrijden kan één vrouw, één man of allemaal deelnemen. Aan het begin van het feest zijn wedstrijden meestal meer ingetogen, maar tijdens de viering kun je het risico lopen wedstrijden of spellen met "peperkorrel" te houden.

Stap 6

Stel bijvoorbeeld het spel "Fox Tail" voor. Drie of vier vrouwen en een man zijn voor haar uitgenodigd. De vrouwen gaan in een rij staan (de een na de ander, vasthoudend aan de taille), de staart van de laatste van hen is vastgebonden. Aan het begin van de regel staat een man. De essentie van het spel is dat de kop (man) zijn eigen staart moet vangen. In dit geval loopt de staart weg van het hoofd zonder het lichaam te scheuren, waarvan de functies worden uitgevoerd door vrouwen in het midden. Als de kop de staart weet te vangen, wisselen de spelers van plaats en gaan ze verder met het spel.

Aanbevolen: