Hoe Te Ontspannen In Het Bos

Inhoudsopgave:

Hoe Te Ontspannen In Het Bos
Hoe Te Ontspannen In Het Bos

Video: Hoe Te Ontspannen In Het Bos

Video: Hoe Te Ontspannen In Het Bos
Video: Hoe zorg je voor ontspanning op je werk? | Thijs Launspach 2024, Mei
Anonim

Inwoners van de metropool streven ernaar, althans in het weekend, naar een plaats te gaan waar lucht geen uitlaatgassen zijn en water geen troebele vloeistof van twijfelachtige samenstelling is. Maar plaatsen waar de natuur zich nog niet aan de mens heeft onderworpen (bijvoorbeeld een bos) zijn beladen met veel gevaren, en om uw vakantie niet te verpesten, moet u enkele belangrijke punten onthouden.

Hoe te ontspannen in het bos
Hoe te ontspannen in het bos

instructies:

Stap 1

Ongeacht het doel waarvoor je het bos ingaat, neem de moeite om een plek te vinden waar iemands voet al is gestapt, en je zult geen pioniers zijn. Bosromantiek op een absoluut wilde plek kan een ramp worden: je dwaalt af, dwaalt in een moeras en herinnert je wat je naam was. Je bent geen ervaren boswachter of zelfs maar een inwoner van een bosdorp die regelmatig gaat jagen, vissen en paddenstoelen plukken. Je bent een inwoner van de stad en het is beter om je spieren niet te spannen en op te scheppen over moed, maar om naar speciaal uitgeruste recreatiecentra te gaan, waar je veilig kunt rusten.

Stap 2

In het bos leven naast beren, elanden en paddenstoelenplukkers ook muggen. Misschien kom je ze niet zo vaak tegen in de stad, maar in de natuur word je waarschijnlijk levend opgegeten als je niet de nodige maatregelen neemt. Ten eerste is het beter om je zo te kleden dat je hoofd en nek bedekt zijn. Kies kleding met lange mouwen en een broek die aan de onderkant taps toeloopt. Dergelijke kledingvereisten zijn vooral relevant voor degenen die naar het bos gaan om paddenstoelen te plukken. Als je naar een speciaal uitgeruste plek bent gegaan waar geen struikgewas of moeras in de buurt is, heb je misschien genoeg speciale middelen om muggen en muggen af te weren. Er zijn producten die moeten worden aangebracht voordat ze in contact komen met insecten, en er zijn producten die de reactie op beten kunnen verminderen en hun vroege genezing kunnen bevorderen.

Stap 3

De soort rust kies je eigenlijk zelf. Het bos biedt veel mogelijkheden. Iemand wil varen op een rivier of meer, iemand wandelt graag over bospaden, iemand moet beslist vissen en sommigen beschouwen het plukken van paddenstoelen en bessen als de beste rust. Wat je ook doet, zorg voor veiligheid. Ga niet alleen naar het bos en verzamel zo'n gezelschap zodat er mensen moeten zijn die kunnen zwemmen, door het terrein kunnen navigeren, dierensporen kunnen begrijpen, enzovoort. Zelf lezen ook literatuur over het thema bos en recreatie in het bos.

Stap 4

Hoe u ook rust, onthoud dat de eigenaar hier de natuur is en dat u haar gast bent. Geen lawaai in het bos - u loopt het risico bosdieren weg te jagen. Als je een picknick hebt, neem dan de moeite om jezelf op te ruimen, het is niet zo moeilijk als het lijkt. Giet niets en gooi het niet in het water. Als je vuur gaat maken, raadpleeg dan lokale boswachters of meer ervaren kennissen waar en hoe je dat het beste kunt doen, en in plaats van een boom om te hakken, kun je beter kreupelhout verzamelen.

Aanbevolen: