Waar Kun Je Schaatsen In St. Petersburg

Inhoudsopgave:

Waar Kun Je Schaatsen In St. Petersburg
Waar Kun Je Schaatsen In St. Petersburg

Video: Waar Kun Je Schaatsen In St. Petersburg

Video: Waar Kun Je Schaatsen In St. Petersburg
Video: Waar kun je schaatsen in onze regio? [RTV Utrecht] 2024, Mei
Anonim

Schaatsen in St. Petersburg was een populair tijdverdrijf, zelfs in een tijd dat overdekte ijsbanen schaars waren. Nu is deze hobby bijzonder wijdverbreid, aangezien er in bijna alle districten van de stad moderne ijsbanen zijn die onder alle weersomstandigheden werken.

Paleis van Sport
Paleis van Sport

Sportcomplexen in het historische centrum van St. Petersburg

Gasten van de noordelijke hoofdstad hebben meestal de voorkeur om plezier te hebben in de centrale regio's. Als je wilt schaatsen zonder al te ver naar de buitenwijken te gaan, heb je verschillende opties. Een van de meest bekende plaatsen is het Yubileiny Sports Palace aan de Dobrolyubova Avenue, vlakbij het metrostation Sportivnaya. Het werkschema moet worden verduidelijkt, omdat het vrij vaak verandert. Het sportcomplex heeft een kledingkast en er kunnen schaatsen worden gehuurd. In het weekend is deze ijsbaan zelfs 's nachts open.

De SKA-schaatsbaan op Zhdanovskaya is een plaats van constante training voor het beroemde hockeyteam. Maar hier wordt ook massaal geschaatst. Helaas is het schema volledig afhankelijk van de trainingstijd van de atleten, daarom verandert het heel vaak. Maar elke vrijdag en zaterdag vindt hier nachtskiën plaats. Dit complex ligt, net als Yubileiny, in de buurt van het metrostation Sportivnaya.

Rollers voor massaschaatsen

Er is nog een populaire overdekte ijsbaan in het centrum. Het is gelegen in de Tauride-tuin. Dit is een historische, er was ooit een openluchtschaatsbaan, beroemd in heel Leningrad. Nu is er een groot winkel- en uitgaanscomplex, waaronder een ijsbaan met kunstijs. Je kunt zowel dag als nacht rijden. Nachtskiën kost meer. Er is een verhuur van kunstschaatsen, ijshockey en langlaufschaatsen. Dit complex heeft zijn eigen voordeel - het is voornamelijk gericht op massaschaatsen, dus het schema hangt minder af van de training van atleten.

Een van de meest populaire ijsbanen in het historische deel van St. Petersburg verscheen relatief recent. Dit is Modny Ice, gelegen in het nieuw gebouwde entertainmentcentrum Varshavsky Express. Hier zijn de voorwaarden geschapen voor massaschaatsen. Je kunt op elk moment komen, de ijsbaan werkt bijna de klok rond. Voor bezoekers zijn er kleedkamers, een verhuurpunt en schaatsen slijpen. Om bij het uitgaanscentrum te komen, moet je naar de metrostations Baltiyskaya of Frunzenskaya gaan.

Ijsbanen in andere gebieden

Er zijn ook goede ijsbanen in andere delen van de noordelijke hoofdstad. In het noorden is het bijvoorbeeld een ijsbaan in het sportcomplex Spartak nabij het metrostation Akademicheskaya. Schaatsen wordt uitgevoerd door sessies, omdat hier, net als in andere sportcomplexen, atleten trainen.

In het noordelijke deel van St. Petersburg is er nog een populaire ijsbaan - een complex aan de Academie voor kunstschaatsen. Natuurlijk is het ook in de eerste plaats ontworpen voor atleten, maar er zijn drie uitstekende ijsarena's, een kledingkast, verhuur en in het algemeen alles wat een schaatsliefhebber nodig heeft. Aan de kassa - alleen kunstschaatsen.

Maar de "Grand Canyon Ice" op Prosveshcheniya Avenue is ontworpen voor massaschaatsen, dus je kunt op elk moment naar binnen. In het zuidelijke deel van de stad zijn overdekte ijsbanen populair in de winkel- en uitgaanscentra Leto, Rio en Balkania Nova. De eerste bevindt zich aan de Pulkovskoe-snelweg, u kunt er rechtstreeks vanaf de luchthaven komen. De schaatsbaan van Rio ligt in de wijk Frunzensky, en de Balkania Nova in Koeppino. In het oostelijke deel van de stad ligt de beroemdste ijsbaan in het Babushkin-park. De prijzen en het aanbod van diensten zijn overal ongeveer hetzelfde.

Aanbevolen: