Hoe Verwijder Je Een Teek Als Hij Heeft Gezogen?

Hoe Verwijder Je Een Teek Als Hij Heeft Gezogen?
Hoe Verwijder Je Een Teek Als Hij Heeft Gezogen?

Video: Hoe Verwijder Je Een Teek Als Hij Heeft Gezogen?

Video: Hoe Verwijder Je Een Teek Als Hij Heeft Gezogen?
Video: Een teek verwijderen bij je hond of kat 2024, April
Anonim

Kortom, alle informatie die we over teken weten, is dat ze vreselijke ziekten zoals encefalitis verspreiden en hoe je jezelf tegen teken kunt beschermen. Maar wat als de teek al heeft gezogen?

Hoe verwijder je een teek als hij heeft gezogen?
Hoe verwijder je een teek als hij heeft gezogen?

Teken bevriezen constant, dus ze springen met zoveel enthousiasme op honden, die een normale lichaamstemperatuur van 38,5 graden hebben. Maar in het geval van honger, minacht de teek niet en de mens zal echter proberen te klimmen naar waar het warmer is. Let bij het onderzoeken van jezelf na terugkomst van een picknick in het bos vooral op deze lichaamsdelen:

  • gebieden onder de knieën;
  • liesstreek;
  • elleboogplooien;
  • navel;
  • oksels;
  • nek;
  • de achterkant van het hoofd;
  • hoofdhuid.

Als u een teek vindt, in geen geval overgiet met olie of benzine, is dit een veel voorkomende mythe. Deze methode zal niet helpen. Om de teek te verwijderen, pakt u hem zo dicht mogelijk bij uw hoofd, houdt u hem loodrecht op uw lichaam en draait u hem langzaam rond. Nadat de teek is verwijderd, behandelt u de bijtplaats met een antisepticum. Kijk nu op de website van Rospotrebnadzor of er in uw regio gevallen van encefalitis zijn geweest. Als je dat hebt, ga dan meteen voor de vaccinatie. Zo niet, begin dan met het controleren van de symptomen van borreliose. Borreliose is niet zo'n sensationele ziekte als encyfalitis, maar toch is een dodelijk geval mogelijk. Symptomen zijn onder meer een temperatuurstijging, dus de komende 7 dagen meten we de temperatuur en als deze stijgt, bellen we een ambulance en geven we aan hoeveel dagen geleden je de teek hebt verwijderd. Het tweede symptoom is roodheid rond de bijtplaats, die in eerste instantie op een puistje lijkt, maar dan verspreiden dergelijke rode cirkels zich door het hele lichaam. Als er geen roodheid rond de wond is gevonden en de temperatuur is een week lang niet gestegen, dan is de borreliose hoogstwaarschijnlijk voorbij, maar voor meer overtuigingskracht, blijf de temperatuur nog een week meten.

Als je bang bent om de teek zelf te verwijderen, neem dan contact op met de eerste hulp. Daar zal de arts de teek operatief verwijderen.

Aanbevolen: