Waar Te Gaan Op Ivan-Kupala-dag

Inhoudsopgave:

Waar Te Gaan Op Ivan-Kupala-dag
Waar Te Gaan Op Ivan-Kupala-dag

Video: Waar Te Gaan Op Ivan-Kupala-dag

Video: Waar Te Gaan Op Ivan-Kupala-dag
Video: Ivan Kupala- Kostroma/ Иван Купала- Кострома 2024, Maart
Anonim

Ivan Kupala is een groots feest met een grote betekenis, met veel rituelen, waarzeggerij, spelletjes en dansliedjes op het programma. De Slaven noemden deze nacht een feestdag van vuur en water, omdat er altijd vuur werd gemaakt in de buurt van een rivier of meer. En het is natuurlijk in deze tijd dat eens per jaar een varen bloeit boven een schat begraven in het bos!

Waar te gaan op Ivan-Kupala-dag
Waar te gaan op Ivan-Kupala-dag

instructies:

Stap 1

Alle rituelen van Ivan Kupala omvatten acties in de natuur, deze dag en nacht verenigt een persoon met water, bos, vuur. Blijf daarom in geen geval thuis in een benauwde stad! Het is beter om van tevoren af te spreken met een groot vriendelijk gezelschap en een plek te zoeken waar je kunt zwemmen, een vuur kunt maken en varens kunt zoeken.

Stap 2

Sommige countryclubs en vakantiehuizen bieden een speciaal programma voor deze dag, hebben aparte hutten en plaatsen voor open haarden. Maar niet alle nederzettingen hebben dergelijke vestigingen en dergelijke diensten zijn niet goedkoop.

Stap 3

Er is vast wel een visliefhebber, jager of fervent toerist in uw gezelschap die een geweldige plek weet waar u Ivan Kupala's dag ten volle kunt vieren. Als u de natuur in gaat, vergeet dan niet de regels voor het omgaan met vuur en gevaarlijke dieren en insecten. Controleer of er een brandblusser in de auto zit en neem middeltjes mee tegen teken- en muggenbeten, verzamel een EHBO-doos.

Stap 4

Kies een plaats voor een open haard, vrij van planten en afval, in de buurt van het reservoir. Om te voorkomen dat het vuur zich buiten de grenzen verspreidt, kunt u graven in het geselecteerde gebied. Een vreugdevuur in de nacht van Ivan Kupala wordt verondersteld te worden ontstoken op een oude manier - van een vonk! Zodra de vlam oplaait, kun je eroverheen springen.

Stap 5

Onthoud alle "groovy" liedjes en dansen, veel plezier. Om af te koelen zwem je naakt in het warme zomerwater. Kenners van "horror stories" en andere boeiende verhalen verzamelen zich in een aparte kring rond het vuur.

Stap 6

Meisjes en vrouwen weven kransen en leggen die op zichzelf en hun mannen. Maar jonge mannen moeten op hun hoede zijn voor zeemeerminnen, die vooral sterk zijn op deze hekserijnacht. Om deze wezens te sussen, moet je kransen over het water sturen.

Stap 7

Als je een verliefd stel bent, controleer jezelf dan op de waarheid van gevoelens. Sla de handen ineen en spring drie keer over het vuur. Handen gingen niet open - gevoelens zijn sterk en echt!

Stap 8

Meisjes die geen vriendjes hebben gooien kransen op het water en kijken waar ze drijven. Er wordt aangenomen dat de verloofde van het meisje in die richting woont. Als de krans is verdronken, verwacht dan niet snel wederzijdse gevoelens.

Stap 9

Je moet deze nacht voorzichtig zwemmen, want dan viert het water zijn verjaardag. En zijn favoriete tijdverdrijf is om de bader naar de bodem te slepen!

Aanbevolen: