Hoe Fortuinen Worden Gemaakt Op Eerste Kerstdag

Inhoudsopgave:

Hoe Fortuinen Worden Gemaakt Op Eerste Kerstdag
Hoe Fortuinen Worden Gemaakt Op Eerste Kerstdag

Video: Hoe Fortuinen Worden Gemaakt Op Eerste Kerstdag

Video: Hoe Fortuinen Worden Gemaakt Op Eerste Kerstdag
Video: Calo Kerstchallenge - Eerste kerstdag 2024, April
Anonim

Waarzeggerij, het openen van de deur naar de toekomst, is al sinds heidense tijden bekend. Maar zelfs met de adoptie van het christendom in Rusland is deze traditie bewaard gebleven en bestaat tot op de dag van vandaag. Waarzeggerij met Kerstmis wordt als de meest waarheidsgetrouwe beschouwd.

Hoe fortuinen worden gemaakt op eerste kerstdag
Hoe fortuinen worden gemaakt op eerste kerstdag

Noodzakelijk

  • - kaarsen;
  • - 2 spiegels;
  • - was of paraffine;
  • - schoon papier;
  • - krant;
  • - 8 kopjes;
  • - zout;
  • - suiker;
  • - ui;
  • - brood;
  • - munten;
  • - verschillende ringen;
  • - wijn;
  • - water;
  • - een kom;
  • - rijst of boekweitgrutten.

instructies:

Stap 1

Op kerstavond, dat wil zeggen in de nacht van 6 op 7 januari, vragen ze zich van alles af: wat te verwachten in het komende jaar, of er welvaart in het gezin zal zijn, wie zal trouwen of trouwen, wat voor soort verloofde is bestemd voor enz. Er zijn veel methoden voor waarzeggerij, en in de regel zijn ze allemaal eenvoudig en toegankelijk.

Stap 2

Om erachter te komen wat de familie te wachten staat in het nieuwe jaar, neem je 8 kopjes en plaats je deze in elk van de symbolen van de waarzeggerij: zout, suiker, ui, brood, munt, ring, wijn en water. Bedek de kopjes met een servet of handdoek en laat elk gezinslid er om de beurt een kiezen. Zout voorspelt ongeluk, suiker - een zoet leven, uien - tranen, brood - voorspoed, een munt - rijkdom, een ring - een snelle bruiloft, wijn - plezier en water betekent leven zonder verandering.

Stap 3

Waarzeggerij met was is erg populair. Smelt de resterende paraffine- of waskaarsen boven het vuur en giet ze snel in een kom met koud water. Bepaal op basis van de gevormde figuur wat je te wachten staat. De betekenis wordt meestal symbolisch geassocieerd met een aanstaande gebeurtenis. Een bloem of een ring spreekt bijvoorbeeld van een bruiloft, een kat betekent een omsingelde vijand, een hond betekent een trouwe vriend, kleine druppels betekenen geld, strepen betekenen een reis of een reis, en een kruis betekent een mogelijke ziekte of ernstige problemen.

Stap 4

Waarzeggerij door de schaduwen geeft vergelijkbare voorspellingen. Verfrommel een krantenpapier bij kaarslicht, leg het op een bord en steek het aan. Als het papier is afgebrand, draai je langzaam de plaat met as, kijk je zorgvuldig naar de schaduwen op de muur en bepaal je aan de hand van de resulterende figuren of er gebeurtenissen en veranderingen op je wachten.

Stap 5

Ongehuwde meisjes zijn in de regel geïnteresseerd in waarzeggerij over hun verloofde. Om erachter te komen of er een bruiloft is in het nieuwe jaar, blinddoek je, draai je meerdere keren met de klok mee, dan meerdere keren in de tegenovergestelde richting en zet je een paar stappen naar voren. Haal dan de blinddoek van je ogen en evalueer je richting: als je naar de deur stapte, ga je zeker binnenkort trouwen.

Stap 6

De meisjes zijn ook geïnteresseerd in de vraag hoe de uitverkorene zal heten. Om dit te doen, ga met Kerstmis om middernacht naar buiten en vraag de eerste man die je tegenkomt om de naam van een man te geven, het maakt niet uit of de jouwe of de eerste die in je opkomt - dit zal worden gedragen door de verloofde.

Stap 7

Als je 's avonds bang bent om uit te gaan of je schaamt je gewoon om voorbijgangers dergelijke vragen te stellen, dan kun je het anders doen. Schrijf een paar mannelijke namen op kleine stukjes papier en vraag je vrienden of familie hetzelfde te doen. Vouw alle briefjes in een hoed, schud goed en haal er 4 vellen papier uit. Spreid ze zonder te lezen uit onder elk van de hoeken van het kussen om je verloofde in een droom te zien, en neem 's ochtends het eerste briefje dat je tegenkomt en lees de naam.

Stap 8

De financiële positie van de toekomstige echtgenoot kan op de volgende manier worden bepaald. Giet rijst of boekweit in een kom, gooi er verschillende ringen in en roer. Haal een handvol ontbijtgranen tevoorschijn en waardeer de "vangst": een gouden ring belooft een rijke bruidegom, een zilveren ring belooft een eenvoudige man uit een goede familie, een ring met een steen - een invloedrijk persoon die niet alleen geld heeft, maar ook macht, en een koperen ring - een arme maar hardwerkende echtgenoot.

Stap 9

Er wordt aangenomen dat je met behulp van de volgende waarzeggerij het beeld van de verloofde kunt zien. Plaats 2 spiegels van verschillende afmetingen tegenover elkaar zodat er een spiegelgang ontstaat, en steek aan beide kanten kaarsen aan. Wees geduldig en moedig en kijk aandachtig naar het einde van de gang, waar na een tijdje het beeld van je geliefde zal verschijnen.

Stap 10

Wat waarzeggerij ook belooft, men moet niet vergeten dat een persoon zijn eigen lot bepaalt, en men moet voorspellingen met een zekere mate van humor behandelen. Tegelijkertijd is waarzeggerij tot op zekere hoogte nuttig omdat slechte voortekenen je dwingen om voor jezelf en je dierbaren te zorgen, geen overhaaste daden te plegen en zo jezelf te beschermen tegen toekomstige problemen.

Aanbevolen: