Wat Is Kalimat

Wat Is Kalimat
Wat Is Kalimat

Video: Wat Is Kalimat

Video: Wat Is Kalimat
Video: Kalimat - Magida El Roumi in Hala February 2015 2024, Maart
Anonim

In de negentiende eeuw verscheen een nieuwe religie - het bahá'í-geloof, dat door meer dan vijf miljoen mensen in 188 landen wordt gepredikt. Het bahá'í-geloof heeft een speciale unieke kalender - elke maand heeft 19 dagen, het totale aantal maanden is 19. Op dertien juli begint volgens de Gregoriaanse kalender de maand Kalimat.

Wat is Kalimat
Wat is Kalimat

Vertaald in het Russisch betekent "Kalimat" "Woorden", alle maanden van deze kalender zijn vernoemd naar de eigenschappen van God - "Grootheid", "Wil", "Perfectie", enz. Het begin van de dertiende maand van Kalimat (of, met andere woorden, het feest van de negentiende dag) wordt beschouwd als een grote feestdag, het is een belangrijke dag voor de volgelingen van het bahá'í-geloof.

De vakantie vervult verschillende functies: spiritueel, administratief, sociaal. Naast Kalimat markeren bahá'ís het begin van andere maanden, dat wil zeggen, ze komen elke negentien dagen bijeen.

Het concept van de feestdag is in de loop van de geschiedenis van het bahá'í-geloof onveranderd gebleven. Aanhangers van het geloof komen samen, wisselen informatie uit over het leven van de gemeenschap, communiceren, lezen de Schriften en bidden. Dankzij de gezamenlijke bespreking van prangende kwesties voelen gelovigen zich onderdeel van de gemeenschap, verenigd door gemeenschappelijke spirituele aspiraties.

Tijdens het eerste deel van de vakantie lazen gelovigen de Schriften en gebeden, waardoor een sfeer van geestelijke eenheid ontstond. Na het spirituele gedeelte komt de tijd voor administratieve vragen. Gelovigen worden geïnformeerd over de beslissingen van de Plaatselijke Geestelijke Raad (ze worden in de regel genomen op basis van de voorstellen van de vorige feestdag). De gemeentepenningmeester brengt verslag uit over de financiële situatie. Alle aanwezige leden, ook kinderen en adolescenten, bespreken gemeenschappelijke zaken, wisselen nieuws uit.

Op lokaal niveau is het Kalimat-festival als een schakel tussen de gemeenschap en het bestuur op nationaal en internationaal niveau. Mensen luisteren naar berichten van het bestuur en kunnen hun aanbevelingen terugsturen, zodat iedereen meewerkt aan de collectieve vernieuwing van de samenleving.

De vakantie eindigt met vriendelijke communicatie, traktaties. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers kan het laatste deel van het Kalimat-festival bestaan uit muziek, games, optredens van artiesten en ander entertainment.

Aanbevolen: