Wat Is Het "Spiegel" Filmfestival?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het "Spiegel" Filmfestival?
Wat Is Het "Spiegel" Filmfestival?

Video: Wat Is Het "Spiegel" Filmfestival?

Video: Wat Is Het
Video: 🎬 Denk voor je deelt 😭 - UNICEF Kinderrechten Filmfestival 2024, Mei
Anonim

Zes jaar lang is de Russische stad Ivanovo gastheer van het Mirror International Film Festival, gewijd aan de nagedachtenis van de grote Russische regisseur en scenarioschrijver Andrei Tarkovsky.

Wat is een filmfestival?
Wat is een filmfestival?

instructies:

Stap 1

Het eerste filmfestival "Mirror" vond plaats in het thuisland van Andrei Tarkovsky in de regio Ivanovo in 2007 en was gewijd aan de 75e verjaardag van zijn geboorte. Ter nagedachtenis aan de mentor en vriend organiseerden medestudenten van Andrei Arsenievich het programma "Tarkovsky voor altijd". Het publiek kreeg ook een retrospectief van films te zien met de deelname van de People's Artist van de USSR Inna Churikova, die de president van het festival werd. De eerste deelnemers aan de "Mirror" waren films uit India, Frankrijk, Mexico, Duitsland, IJsland en vele andere landen. De publieksprijs en de speciale prijs van de voorzitter van het festival dat jaar werden gewonnen door de films van Russische regisseurs.

Stap 2

In 2008 viel het festival samen met het eeuwfeest van de Russische cinema. Op het programma van vertoningen buiten competitie stond Tarkovski's legendarische film - het historische drama Andrei Rublev, een episch verhaal over het leven van de iconenschilder Andrei, die vijftien jaar lang een gelofte van stilte aflegde. De beste speelfilm op het tweede filmfestival was de Franse musical Under the Roofs of Paris. En de prijs "For Outstanding Contribution to World Cinema" werd toegekend aan de Russische acteur Alexei Petrenko, bekend om zijn rollen in de films "The Barber of Siberia", "Cruel Romance", "Doctor Zhivago".

Stap 3

Elk jaar ontwikkelde het filmfestival zich en bestreek steeds meer gebieden van de regio Ivanovo. In 2009, 2010 en 2011 begonnen creatieve ontmoetingen van toeschouwers met acteurs en regisseurs in nederzettingen in de buurt van Ivanovo. In 2010 veranderde "Mirror" de president van het festival, in plaats van Inna Churikova, werd regisseur Pavel Lungin het. Het aantal toeschouwers dat de evenementen van het festival bijwoont, is gegroeid tot twee tienduizenden mensen.

Stap 4

Het zesde Zerkalo International Film Festival werd eind mei - begin juni gehouden in Ivanovo, evenals in Plyos en Yuryevets. Met name in Plyos werden films vertoond in de open lucht, aan de oevers van de Wolga. Kijkers konden de met een Oscar bekroonde stomme film "The Artist" en het drama "7 Days and Nights with Marilyn" bekijken, gefilmd ter nagedachtenis aan Marilyn Monroe. Tot de juryleden van het festival behoorden vertegenwoordigers uit Frankrijk, Oostenrijk, Litouwen en Rusland. Het oorlogsdrama "In the Fog", gebaseerd op het verhaal van Vasil Bykov en vertelt over de aanhangers van de Grote Patriottische Oorlog, werd gepresenteerd op de internationale competitie van speelfilms uit ons land.

Aanbevolen: