Wie Zijn De Deelnemers Aan Het Filmfestival "Mirror"?

Wie Zijn De Deelnemers Aan Het Filmfestival "Mirror"?
Wie Zijn De Deelnemers Aan Het Filmfestival "Mirror"?

Video: Wie Zijn De Deelnemers Aan Het Filmfestival "Mirror"?

Video: Wie Zijn De Deelnemers Aan Het Filmfestival
Video: iCK Course#1 Ch2 S4 Mirror, Mirror on the Wall - What does my Philosophy Look Like After All?’ 2024, April
Anonim

Het Andrei Tarkovsky International Film Festival "Mirror" werd in 2007 opgericht ter ere van de 75e verjaardag van de grote filmregisseur. Traditioneel vertoont het festival arthousefilms van regisseurs die gelieerd zijn aan het werk van A. A. Tarkovski artistiek en spiritueel.

Wie zijn de deelnemers van het filmfestival
Wie zijn de deelnemers van het filmfestival

"The Mirror" is de titel van een biechtfilm van de uitstekende Russische regisseur Andrei Tarkovsky. Het gelijknamige filmfestival, opgedragen aan zijn nagedachtenis, werd opgericht met de deelname van het ministerie van Cultuur en Creatief Erfgoed van de regio Ivanovo. Filmvertoning vindt plaats in de Russische outback (in de steden Ivanovo en Ples). Jaarlijks bezoeken meer dan 25.000 mensen dit evenement. De organisatoren grappen dat er in Plyos minder inwoners zijn dan het aantal gasten dat naar de bioscoop gaat.

Het organisatiecomité van het filmfestival bestaat uit de inspirators: de gouverneur van de regio Ivanovo Mikhail Men en zijn zus A. A. Tarkovsky - filmcriticus en schrijver Marina Tarkovskaya. In 2010 werd de beroemde regisseur Pavel Lungin de voorzitter van het Filmforum.

De opzet van het festival is ongebruikelijk. Het toont arthouse- of auteursfilms (niet-commercieel en low-budget). Deze films zijn vaak innovatief in vorm en filmtaal. Ze worden niet op grote schaal uitgebracht en voor veel kijkers is de enige mogelijkheid om ze te zien "The Mirror".

In het kader van het filmforum kun je kunst, animatie en studentenwerk bekijken. Op het festivalprogramma staan speciale vertoningen, retrospectieven, masterclasses, creatieve ontmoetingen met bekende filmmakers en natuurlijk een internationale speelfilmcompetitie.

In Plyos wordt een aantal dagen lang het gewone leven opgeschort en begint een echte filmische bloei. In de oude straten met houten koopmanshuizen worden moderne schermen geplaatst waarop festivalfilms worden vertoond. 's Avonds gaan de lichten uit en blijven schermen de enige stadsverlichting (zoals in het tijdperk van de stomme films).

Het belangrijkste doel van het festival is om de kijker kennis te laten maken met auteurscinema. Het organiserend comité selecteert films van jonge regisseurs met minimale pre-festivalvertoningen. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat de schilderijen moeten overeenkomen met het creatieve erfgoed van Andrei Tarkovsky, artistiek en spiritueel met hem verbonden zijn.

Ook de keuze van de juryleden is niet toevallig. Op het VI Film Festival in 2012 waren de juryleden onder meer de Franse actrice Carole Bouquet, die A. Tarkovsky's "Sacrifice" haar favoriete film noemt, en Andrei Zvyagintsev, die erin slaagde de "context van Tarkovsky" uit te breiden met zijn films in de 21e eeuw. Eregast van het festival was Alexander Sokurov, die op het festival een speciale prijs ontving voor zijn bijdrage aan de wereldcinema.

Aanbevolen: