Wie Zijn De Deelnemers Van Het Festival "Kuban Plays Jazz"

Wie Zijn De Deelnemers Van Het Festival "Kuban Plays Jazz"
Wie Zijn De Deelnemers Van Het Festival "Kuban Plays Jazz"

Video: Wie Zijn De Deelnemers Van Het Festival "Kuban Plays Jazz"

Video: Wie Zijn De Deelnemers Van Het Festival
Video: Sant Andreu Fest Jazz 2014 2024, April
Anonim

Eind mei 2012 vond in Kuban het tweede regionale jazzmuziekfestival plaats. Groepen uit Rusland, Oekraïne, de Verenigde Staten van Amerika namen eraan deel.

Wie zijn de deelnemers van het festival
Wie zijn de deelnemers van het festival

Het culturele projectfestival "Kuban Plays Jazz" werd in 2011 georganiseerd en bracht de beste jazzbands van het Krasnodar-gebied samen. In 2012 werd besloten om de geografie van de deelnemers uit te breiden. Het programma, dat in mei enkele dagen duurde, werd geopend door de beroemde gemeentelijke Big Band van Krasnodar, vernoemd naar I. Georgy Garanyan onder leiding van Vitaly Vladimirov met zijn spectaculaire show "Jazz in Russian". Naast het traditionele repertoire presenteerden de jazzmuzikanten aan het publiek verschillende composities die werden uitgevoerd samen met gast "stars" - zanger Andromeda Turre en trombonist Steve Turre uit de VS.

Vader en dochter Turre staan bekend om hun samenwerking met Ray Charles en Woody Allen, ze spelen latin jazz en folkloristische motieven van hun geboorteland Mexico zijn terug te vinden in hun werk. Steve wordt beschouwd als een van de toonaangevende jazztrombonisten ter wereld, hij creëerde zijn eigen tromboneschool, die nog steeds een bijzondere manier van spelen leert. Hij speelt ook op schelpen - een muziekinstrument dat bestaat uit twee holle schelpplaten. Andromeda doet niet onder voor haar vader in capaciteiten: ze is de eigenaar van de prestigieuze Grammy-prijs, een lid van de legendarische rockband Aerosmith.

De bekende Kiev-groep ManSound, in 2005 erkend als de beste jazzgroep in Oekraïne, nam ook deel aan het festival. Het mannelijke sixtet ManSound is een vaste deelnemer en laureaat van internationale concoursen en een graag geziene gast in heel Europa. Het repertoire van de groep omvat klassiekers van George Gershwin, George Benson, The Beatles, gospelliederen - Afrikaanse evangelische liederen, evenals variaties op het thema Slavische folklore.

De driedaagse Kuban-jazzmarathon werd ook ondersteund door tal van lokale artiesten: het State Orchestra of Folk Instruments "Virtuosi of the Kuban", het Kuban Brass Orchestra. Ook onder de deelnemers van "Kuban Plays Jazz" - een jazzorkest uit het dorp van de Tula Republiek Adygea, jazzbands uit Anapa, Gelendzhik, Krasnodar, Novorossiysk en andere regio's van Rusland.

Aanbevolen: