Hoe Was Het International Jazz Festival "Jazz In The Hermitage Garden" In Moskou?

Hoe Was Het International Jazz Festival "Jazz In The Hermitage Garden" In Moskou?
Hoe Was Het International Jazz Festival "Jazz In The Hermitage Garden" In Moskou?

Video: Hoe Was Het International Jazz Festival "Jazz In The Hermitage Garden" In Moskou?

Video: Hoe Was Het International Jazz Festival
Video: HÆLOS - Full Circle - live at Chess u0026 Jazz Festival, Hermitage Garden, Moscow - 27.07.2019 2024, April
Anonim

Traditiegetrouw vond op 20 augustus het International Jazz Festival plaats in de Hermitage Garden. In 2012 werd het 15 keer gehouden. In de loop der jaren is het festival door meer dan 80.000 mensen bezocht. En elk jaar groeit het aantal mensen dat dit populaire muziekevenement wil bijwonen alleen maar.

In 1998 vond in het centrum van Moskou, in de Hermitage-tuin, het eerste jazzfestival plaats. Het was bedoeld als een urban muziekevenement, maar in de daaropvolgende jaren veranderde het festival in een groot openluchtjazzforum. Het werd niet alleen populair in ons land, maar ook in het buitenland, en tweemaal erkende de Moscow Association of Jazz Journalists het als het beste evenement van het jaar.

In de loop der jaren hebben de beroemdste Russische jazzmuzikanten deelgenomen aan het Jazz in the Hermitage Garden Festival: Alexei Kozlov, Anatoly Kroll, Igor Butman, Georgy Garanyan, Igor Bril en anderen. Veel buitenlandse sterren traden op op het muziekforum: Gary Bartz, Lou Tabakin, Randy Brecker, Jeremy Pelt en anderen.

De organisatoren van het festival - het directoraat van de Hermitage City Garden, JAZZ FEST met de steun van het Ministerie van Cultuur van de Russische Federatie en het Moskouse Ministerie van Cultuur - brachten 12 Russische en buitenlandse ensembles uit de VS, Israël, Oostenrijk en Polen voor de verjaardag van het jazzforum in 2012. Onder hen zijn het Big Jazz Orchestra olv P. Vostokov, saxofonist Anna Koroleva, Amerikaanse pianist George Colligan, trompetkwartet Itamar Borokhov uit Israël en anderen.

Het festival vond traditioneel plaats op 20 augustus, in het weekend, en duurde 3 dagen. Iedereen kon naar het jazzfestival. Kaarten werden vlak voor de concerten verkocht aan de kassa van de Hermitage Garden. De optredens van de muzikanten begonnen om 17.00 uur.

Traditioneel werden in het kader van het Jazz in the Hermitage Garden-festival nachtjamsessies gehouden in de populaire club "Union of Composers" in Moskou. Ze werden een soort vervolg op de avondvoorstellingen in de open lucht. In de nachtclub improviseerden muzikanten die elkaar nooit persoonlijk hadden ontmoet en die niet samen hadden gespeeld, het publiek verrukt met jazzdialogen. Tickets voor de "Union of Composers"-club kunnen telefonisch of via bezorgingsbedrijven worden besteld.

Aanbevolen: