Hoe Was Het International Festival Of Landscape Objects "Archstoyanie 2012. Summer"

Hoe Was Het International Festival Of Landscape Objects "Archstoyanie 2012. Summer"
Hoe Was Het International Festival Of Landscape Objects "Archstoyanie 2012. Summer"

Video: Hoe Was Het International Festival Of Landscape Objects "Archstoyanie 2012. Summer"

Video: Hoe Was Het International Festival Of Landscape Objects
Video: Archstoyanie 2010. Summer 2024, April
Anonim

In de regio Kaluga, aan de oevers van de rivier de Ugra in het dorp Nikola-Lenivets, werd het International Festival of Landscape Objects "Archstoyanie 2012 Summer" gehouden. In de periode van 27 juli tot 29 juli kon iedereen de originele manieren om ruimte te ontwikkelen waarderen, in 2012 was het sleutelconcept van het festival "routes en beweging".

Hoe was het International Festival of Landscape Objects
Hoe was het International Festival of Landscape Objects

Het festival bracht traditioneel beroemde architecten en kunstenaars uit Rusland, Frankrijk, Japan, Estland en andere landen samen, evenals fans van creatieve experimenten. De bureaus waren Salto Architects, Wagon Landscaping, Bernaskon, Manipulazione en anderen, en een speciale gast uit Japan, Junya Ishigami, was uitgenodigd. Het evenement wordt al voor de 7e keer gehouden, deze keer is er een belangrijke innovatie op verschenen - het routeprogramma van de auteur. Festivalcurator Anton Kochurkin, Nikolai Polissky en Franse architecten van bureau Wagon Landscaping ontwikkelden hun eigen routes waarlangs bezoekers kennis konden maken met hun werk.

De ruimte van 120 hectare werd een paar dagen lang een enorm creatief laboratorium. Estlandse ontwerpers hebben de originele Fast Track gepresenteerd, een enorme trampoline waarop de langzaamste stap verandert in een springloop. De architecten van het bureau Munipulazione Internazionale hebben de compositie "Storming the Sky" gebouwd, bestaande uit een enorm aantal constant bewegende trappen. Architect Boris Bernasconi richtte een boog van 15 meter op, die bekend werd als "Bernasconi's broek", naar boven klimmend, de kijker kan water uit de put putten en in de kamer van de kunstenaar kijken.

Naast kunstvoorwerpen, dans- en theatrale terreinen verscheen op het festival een kinderlabyrint, waarin kinderen zonder ouderlijk toezicht konden zijn. Muziek, traditioneel voor Archstoyanie, is een onmisbare metgezel geworden van alle evenementen.

Het hoogtepunt van het festival was Andrey Bartenev's uitvoering "Air Kiss of a Tree" met de deelname van twee dozijn mannen en meisjes in groene strakke pakken met ballonnen op hun rug en bomen in hun handen. Ze creëerden een ongewone dans, convergerend en divergerend, en vormden spiralen en kolommen, ingewikkelde lijnen.

Na verloop van tijd mag de festivalruimte wel eens een multifunctioneel park worden, de organisatie van de vakantie wordt voor bezoekers steeds comfortabeler: goed bewaakt parkeren, tenten, slaapzakken en kussens op borgtocht. Kijkers kunnen alleen deelnemers en ontdekkers worden van deze uitgestrekte architecturale wereld tegen de achtergrond van een landelijk landschap.

Aanbevolen: