Wat Te Doen Tegen 8 Maart Vanuit Ballonnen

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Tegen 8 Maart Vanuit Ballonnen
Wat Te Doen Tegen 8 Maart Vanuit Ballonnen
Anonim

Aan de vooravond van 8 maart zijn velen verbaasd over de vraag wat ze aan hun geliefde vriendin, moeder, zus of vriend moeten geven. Een uitstekende oplossing zou een origineel handgemaakt cadeau zijn - bijvoorbeeld van ballonnen. Ze zijn goed omdat ze niet duur zijn, maar tegelijkertijd bieden ze vrijheid van fantasie en creativiteit, omdat je er veel van kunt maken. Welnu, op vrouwendag kun je het beste een mooi en helder boeket maken. De kunst van het maken van figuren uit ballonnen - draaien helpt je hierbij.

Wat te doen tegen 8 maart vanuit ballonnen
Wat te doen tegen 8 maart vanuit ballonnen

Wat heb je nodig om een boeket ballonnen te maken

Als je begint met het maken van een boeket ballonnen, bereid je dan van tevoren voor:

- handpomp;

- 5 ballen van 25,4 cm of groter;

- 6 ballonnen van 12,7 cm (5 inch);

- 5 groene bollen, evenals 6 bollen van andere tinten voor het modelleren van Q260 (SHDM).

Hoe maak je een bloem van ballonnen

Blaas de rode ballon op en laat vrije ruimte (3 cm) aan de uiteinden. Om een bal te binden, wikkelt u de punt om uw wijs- en middelvinger, steekt u deze in de resulterende lus en knoopt u deze vast. Doe hetzelfde met de tweede bal van dezelfde kleur.

Houd u tijdens het werken aan de hoofdregels: blaas de ballon niet op tot het einde; begin te draaien vanuit de "nek" van de bal; draai het product in één richting.

Bind de uiteinden van de twee ballen in een strakke dubbele knoop om een ring te vormen. Vouw de resulterende ring dubbel en draai hem 2 keer op de vouw.

Verdeel de gevouwen bal in 3 delen en draai de twee delen op twee plaatsen. Vouw de bal tot een accordeon. Pak het met één hand bij de draaipunten en draai het met de andere hand in het midden. Je krijgt een bloem.

Maak er nu een steel voor. Blaas hiervoor de groene ballon op en laat aan het einde wat vrije ruimte over. Maak vervolgens op een afstand van 10 cm van de knoop een vouw en draai deze op de plaats waar de knoop zat. Dit zal de resulterende knoop bij de krul verbergen.

Steek de steel in het midden van de bloem. Maak desgewenst bladeren: neem 10 cm in het midden van de stengel, draai en trek de resulterende bladeren meerdere keren recht.

Decoratie van een boeket ballonnen

Neem een ballon om te modelleren, blaas deze op en laat de punt 7 cm vrij. Stap dan 4-5 cm terug van de knoop, draai aan het been en wikkel de resulterende staart met een knoop stevig op de plaats van draaien. Hierdoor krijg je een klein balletje.

Verbind de uiteinden van de ballon om een gesloten cirkel te creëren. Vergeet niet vooraf de dikte van het gewenste boeket te berekenen. Knip de punt van de bal bijna onder de knoop af, zodat deze niet in de weg zit. Je krijgt een soort "lint" voor een boeket ballonnen.

Met behulp van verschillende opties voor "linten", kunt u ongebruikelijke composities maken.

Blaas de tweede modelleerballon volledig op en laat de kleine paardenstaart vrij. Stap daarna 30 cm terug van de knoop en maak een grote lus. Draai er nog een lus van dezelfde grootte naast. Zorg ervoor dat de tweede punt van de bal even lang is als de eerste. Je zou een boog moeten hebben.

Verbind het met het "lint", en buig de uiteinden van de boog zelf mooi. Steek de ballonbloemen met een strik in het lint. Een boeket bloemen van ballonnen staat klaar!

Aanbevolen: